Boenden längs Garden Route. Foto. Upplev Sydafrika
Golfpaket, Fancourt Golf. Foto: Jan Hansen
Deluxe badrum på The Silo, Kapstaden. Foto: Royal Portfolio
Hajsafari (vithaj) i närheten av Gansbaai. Foto: Royal Portfolio
The Rooftop bar på The Silo, Kapstaden. Foto: Royal Portfolio
Bo på vingård, Lanzerac vingård i Stellenbosch. Foto: Lanzerac
Safari i Greater Kruger. Foto: Upplev Sydafrika
Picknik på Lanzerac vingård. Foto: Lanzerac
Vintur i Hemel-en-Aarde, Hermanus. Foto: Leif Hansen
Birkenhead House, Hermanus. Foto: Royal Portfolio
Vy över Ellerman House, Kapstaden. Foto: Ellerman House
title 1

VÅRA TJÄNSTER / CONCIERGE

Upplev Sydafrika hjälper till att boka följande tjänster

Upplev Sydafrika hjälper till att boka följande tjänster

Boenden


Boenden efter önskad priskategori

Gällande boenden i Sydafrika, finns det några olika kategorier att välja mellan, varav de vanligaste är; hotell, boutique hotell, Bed & Breakfast, Guesthouse, farm och vingård. Hotell i städerna är generellt större och tar emot barn i alla åldrar, finns i alla prisklasser. Boutique hotell är oftast mindre, med färre rum och av hög standard. Bed & Breakfast (B&B) är oftast mindre än hotell och inkluderar alltid frukost i priset. Guesthouse (liknande B&B) inkluderar oftast frukost och kan även erbjuda ”self catering” – rum oftast med ett litet kök för självhushåll och inkluderar då inte frukost. Bed & Breakfast och Guesthouse håller generellt hög standard och priset anges oftast per person per natt. Att bo på farm och vingård är en speciell upplevelse och i vindistrikten finns det boende på vingårdar i olika prisklasser. Observera att vissa Boutique hotell samt B&B/Guesthouse ej tar emot barn under 12 år.

Upplev Sydafrika hjälper även till att förmedla och boka lång- och korttidsboende i västra Kapprovinsen.

Högsäsongen och framförallt den så kallade ”peak season” i december/januari är mycket populär och kräver bokning av boende lång tid i förväg. Lågsäsongen i maj-augusti erbjuder oftast bättre priser på boende och annat.

Kontakta Upplev Sydafrika så hjälper vi till att boka väl valda boenden i olika priskategorier efter önskemål.

 


Safari

Upplev den mest spännande safariupplevelsen i någon av de privata safariparkerna i närheten av Kapstaden, i östra Kapprovinsen, KwaZulu-Natal (i östra Sydafrika), Madikwe Game Reserve (i nordvästra Sydafrika) eller i världens äldsta och största viltreservat, Greater Kruger nationalpark (i nordöstra Sydafrika). Om du har tur kommer du att se ”the Big 5”, noshörning, leopard, lejon, elefant, buffel och en mängd andra djur som geparder, giraffer, flodhästar, zebror, krokodiler, antiloper etc.

Under åren har Upplev Sydafrika varit flitiga och besökt ett 100-tal lodger i ovan nämnda safariområden. Vi delar gladeligen med oss av våra erfarenheter och hjälper till att boka din safari. Vi har samlat de safarilodger som vi rekommenderar på sidan SAFARI I SYDAFRIKA.

 


Hyrbil/transport

Njut av friheten och flexibiliteten av att ta dig runt på egen hand. I Sydafrika är det vänstertrafik och infrastrukturen i västra Kapprovinsen är mycket bra och håller europeisk standard. Det är relativt prisvärt att hyra bil i Sydafrika. Upplev Sydafrika hjälper till att boka din hyrbil och i samarbete med Auto Europe garanterar vi dig ett förmånligt pris på hyrbil. Önskas istället transport mellan städerna, hjälper vi naturligtvis till att boka det.

Sydafrikanska ambassaden i Stockholm rekommenderar att man ordnar ett internationellt körkort genom Motormännen.
Läs mer om att hyra och köra bil i Sydafrika: Motormännen.


 
Aktiviteter


Privata guidade turer med transport

Boka en privat tur, med transport och lokal guide, till den sydligaste delen av kaphalvön med dess storslagna natur. I nationalparken finns det chans att se djur, bland annat bontebok, eland och struts. Upplev den dramatiska Godahoppsudden där den portugisiske sjöfararen Bartholomew Diaz var den första europén att runda den fruktade udden 1488. Passa på att stanna till i Simon’s Town med Boulders Beach och den stora pingvinkolonin. Njut av utsikten längs Chapman’s Peak Drive, en av de mest spektakulära kustvägarna i världen, 10 km lång mellan Hout Bay och Noordhoek. Besök en strutsfarm, ta ett dopp vid Muizenberg beach. Inkludera en utflykt till vackra, lummiga Constantia Winelands med de äldsta och mest magnifika vingårdarna i landet. Besök en kåkstad eller ett barnhem.

Vi skräddarsyr din tur efter intresse och önskemål – kontakta Upplev Sydafrika för mer information och kostnadsförslag.


Valsafari

Bara några meter från land på klipporna kan man se lekande valar i bukten, vilket gör Hermanus till det bästa stället i världen att skåda dessa enorma däggdjur. Valar ses bäst under perioden juni till början av december. I september förbereder sig hela staden för valfestivalen och tusentals turister från hela världen är på plats för att fira de magnifika Sydkaparnas (Southern Right Whale) ankomst. Boka en landbaserad valtur, alternativt om man vill ge sig ut på båt och se valar, kontakta Upplev Sydafrika så hjälper vi till att arrangera det med någon av de licensierade operatörerna i Hermanus.

Läs mer om UPPLEV HERMANUS.


Vandringar

Omgiven av spektakulära berg, är Stellenbosch vindistrikt det mest kända i Sydafrika och erbjuder vackra vandringsleder. För vinälskare – delta i en vandring bland vingårdar. Turen går genom vinlundar, genom vackra vindalar med överträffande utsikt över hela Stellenbosch Mountain Range.

Vandra bland fynbos (kust- och bergsbuskar) och vinlundar med spektakulära vyer i det vackra Overberg. Njut av fantastiska vinupplevelser från de närliggande vingårdarna. Green Mountain Trail erbjuder en vandringstur bland flora och fauna i enastående vacker natur i västra Kapprovinsen. Passa på att testa de lokala gårdarnas egenproducerade viner – några av Sydafrikas absolut bästa.

Där hav möter berg finns ca 50 km vandringsled, med oexploaterad vacker natur bestående av fynbos som sträcker ut sig över Hermanus och erbjuder spektakulär utsikt över Hemel-en-Aarde dalen och Walker Bay. Följ med på en guidad tur och välj mellan en lättare eller mer avancerad vandringsterräng.

I en av världens vackraste städer, Kapstaden ligger Kirstenbosch botaniska trädgård som är en av de mest bildsköna trädgårdarna i världen. Trädgårdslandskapet som innefattar 36 hektar, är vackert belägen i östra delarna av Taffelberget och inrymmer mer än 7000 av de 22 000 inhemska växtarter som finns i Sydafrika. Från den botaniska trädgården går den spektakulära vandringsturen Skeleton Gorge upp till toppen av Taffelberget, med fantastisk utsikt över staden.

Från framsidan av Taffelberget går den vackraste turen, India Venster, med fantastisk utsikt över tolv apostlarna, Camps Bay, Atlanten och Kapstaden. Bitvis mycket branta sluttningar.

Läs mer om VANDRINGSRESOR.

Kontakta Upplev Sydafrika så skräddarsyr vi en vandring efter intresse och önskemål.


Vinturer

Vintur i Franschhoek/Stellenbosch/Paarl: Vi hjälper till att boka privata hel- och halvdagsturer i och runt vindistrikten i Franschhoek, Stellenbosch och Paarl. Turerna inkluderar alla vinprovningar, inträden till vingårdar/vinkällare samt transport till och från ditt boende. Turerna skräddarsys efter dina behov gällande vin, vindistrikt och andra eventuella önskemål.

Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

Boka en vintur i vackra, lummiga Constantia Winelands i Kapstaden, med de äldsta och mest magnifika vingårdarna i landet.

Färre människor har upptäckt de mer genuina och mindre kommersiella vindistrikten runt Hermanus. Detta gör att Hermanus och vindistrikten omkring har färre turister och mindre exploatering. Njut av en fantastisk vintur genom den vackra Hemel-en-Aarde dalen, det näst sydligaste vindistriktet i Sydafrika. Variationen på vin är stor och dess prisbelönta Pinot Noir, Chardonnay och Sauvignon Blanc i världsklass. Många av vingårdarna erbjuder picknick.


Hajsafari

Cirka 2 timmar med bil från Kapstaden, 40 minuter med bil från Hermanus, ligger den världs-haj-berömda staden Gansbaai, där du från båt och i bur under vattnet kan få uppleva vithaj. Från Hermanus tar turen en halv dag och startar oftast tidigt på morgonen.


Helikopterturer

Vi hjälper till att anordna en oförglömlig helikoptertur. Upplev Franschhoek och Stellenboschs vackra vindal från ovan. Flyg över en av världens vackraste städer, Kapstaden.


Cornellskop farm

Gör ett besök till Cornellskop farm och upplev ett exklusivt nära möte med geparder, lejon, zebror, strutsar etc. Cornellskop farm ligger ca 40 minuter från Hermanus, 5 km från från Botriver på ”Van der Stel Pass”. Turer på förfrågan.


Ridturer

Rooisand Nature Reserve ligger i närheten av Kleinmond, ca 70 minuter med bil från Kapstaden och ca 35 minuter med bil från Hermanus. Här kan Du uppleva en ridtur i fantastisk natur på beachen, bland vildhästar eller passa på att ta några ridlektioner. Boka en 1,5 timmes ridtur på beachen eller en längre tur (ca 4 timmar) som inkluderar picknick eller frukost/lunch på restaurang.


 
Conciergepaket


Restauranger/ VingårdarVår passion för mat och vin, tillsammans med våra många år på plats i Sydafrika, ger oss en unik kunskap och möjlighet att hålla oss, och våra resenärer, uppdaterade vad gäller boenden, restauranger, vingårdar och aktiviteter etc. Vi kommunicerar gladeligen de senaste lokala trenderna inom gastronomi och vin med våra resenärer, och idag vågar vi säga att vi kan skräddarsy den bästa och mest prisvärda upplevelsen för dig som resenär.

— Upplev Sydafrika

 

Vi ser till att Du får en oförglömlig gourmetupplevelse. Runt om i västra Kapprovinsen finns många fantastiska restauranger av olika karaktär. I valet av restauranger fokuserar vi på det moderna kök som vuxit fram idag samt väljer även restauranger med inriktning mot det spännande traditionella afrikanska köket. Välrenommerade kockar som anammar internationella trender i kombination med det inhemska köket. Gemensamt för de utvalda restaurangerna är att de är prisvärda och det serveras alltid färska råvaror året om.

Då det i vindistrikten finns över 220 vingårdar hjälper vi till att välja ut några favoriter med olika karaktär, några för de sagolika gårdarna, andra för det extra goda vinet.

Vi hjälper även till att anordna privata middagar/event/vinprovningar med lokala begåvade, och i vissa fall prisbelönta, krögare samt vinmakare.

Observera att under ”peak season” (jul och nyår) rekommenderas att boka restauranger för middag (även lunch) alla kvällar i god tid före avresa.

Som kund hos Upplev Sydafrika har du möjlighet att ta del av våra senaste restaurangtips.

Kontakta Upplev Sydafrika för mer information om bokningar för restauranger.

 

Golfpaket

Vi hjälper till med att boka golfpaket/golftider – kontakta Upplev Sydafrika för mer information.


 
Övrigt


Reseförsäkring

Vi rekommenderar Europeiska ERV Reseförsäkringar om du vill komplettera med en reseförsäkring. Information och villkor finner du på deras hemsida: Europeiska ERV Reseförsäkringar.