Muizenbergs långa vita sandstrand med de färgglada karaktäristiska badhytterna. Foto: Upplev Sydafrika
Utsikt från Waterfront över Taffelberget. Foto: Upplev Sydafrika
Utsikt från The Silo, Kapstaden. Foto: Royal Portfolio
False Bay och staden Hout Bay. Foto: Henrik Engström
The Silo Hotel, Kapstaden. Foto: Royal Portfolio
Grand Beach Café. Foto: Leif Hansen
Utsikt från Taffelberget i Kapstaden. Foto: Henrik Engström
Utiskt från rummet på Ellerman House, Kapstaden. Foto: Ellerman House
Blouberg beach. Utsikt mot Taffelberget. Foto: Upplev Sydafrika
title 1

UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN

Kapstaden anses vara en av världens vackraste städer

Kapstaden anses vara en av världens vackraste städer

Kapstaden anses som en av världens vackraste städer med dess storslagna natur, vackra kuster, vita stränder och molntäckta berg. Kapstaden är sevärdheternas mecka som erbjuder en stor variation av fantastiska upplevelser – något som passar alla! Staden är vackert belägen vid foten av Taffelberget, dess mest kända landmärke. Det finns gott om trevliga restauranger, barer, nattklubbar, shopping etc. och bra boenden i olika prisklasser. Vi hjälper till att boka: boende, turer till Godahoppsudden, kåkstad eller barnhem, besök på vingårdar, valsafari (juni-början på december), vithajsafari, ridturer, golfpaket, vandringar, bröllopsarrangemang etc.
Läs mer om AKTIVITETER KAPSTADEN & KAPHALVÖN.

Börja eller avsluta resan med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Följ med på en stadstur runt Kapstaden där många intressanta sevärdheter kombineras. Ta linbanan upp till toppen av det praktfulla 1085 m höga Taffelberget med spektakulär utsikt över den vackra Kapstaden. Det går även att bestiga berget via fot. Information om Taffelberget.

Kirstenbosch botaniska trädgård är en av de mest bildsköna trädgårdarna i världen. Gården är vackert belägen i östra delarna av Taffelberget och inrymmer mer än 7000 av de 22000 inhemska växtarter som finns i Sydafrika. Trädgårdslandskapet innefattar 36 hektar och bästa perioden att besöka Kirstenbosch är mellan mitten av augusti till mitten av oktober då det mesta står i blom. Information om Kirstenbosch botaniska trädgård.

Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i 19 av sina 27 år som fånge är en av Kapstadens populära sevärdhet som inkluderar en guidning genom fängelset och Mandelas cell samt en 45 minuters busstur runt ön. De flesta guider är före detta fångar. Information om Robben Island.

Kaphalvön

Hout Bay ligger ca 20 minuter med bil från Kapstaden, vindskyddat och omgivet av berg, i närheten av de många upplevelsedestinationer som är värda ett besök. Upplev Chapman’s Peak Drive, en av de mest spektakulära kustvägarna i världen, 10 km lång mellan Hout Bay och Noordhoek. Följ med på en guidad privat tur till den sydligaste delen av kaphalvön (nationalpark) med dess storslagna natur. I nationalparken finns det chans att se djur, bland annat bontebok, eland och struts.

Upplev den dramatiska Godahoppsudden där den portugisiske sjöfararen Bartholomew Diaz var den första europén att runda den fruktade udden 1488. Passa på att stanna till i Simon’s Town med Boulders Beach och den stora pingvinkolonin. Information om Kapudden.

Inkludera en utflykt till vackra, lummiga Constantia Winelands med de äldsta och mest magnifika vingårdarna i landet. För beachsugna, stanna till i vackra Llandudno på Sandy Bay Beaches samt i Camps Bay, som anses ha den mest populära beachen i området och ligger 10 minuter med bil från Kapstaden. Upplev solnedgången från någon av de trendiga restaurangerna och barerna på den populära huvudgatan Victoria Road i Camps Bay.

AKTIVITETER KAPHALVÖN – läs mer!

Vi bokar boenden och upplevelser efter intresse och önskemål.

Kontakta Upplev Sydafrika för mer detaljerat rese- och kostnadsförslag.

Fakta: KAPSTADEN
Provins:
Västra Kapprovinsen

Folkmängd:
500 000 (centralort)
3,7 miljoner (storstadsområdet)
Visste du att:

Kaphalvön med Kapstaden är berömd för dess storslagna natur, vackra kuster och vita stränder, molntäckta berg och Taffelberget. Det finns gott om restauranger i världsklass, barer, nattklubbar, shopping etc.

Kapstaden anses vara en av världens vackraste städer.

Kapudden, längst ut på Godahoppsudden misstas ibland för Afrikas sydligaste udde/punkt. Det är dock Cape Aghulas som är Afrikas sydligaste punk (15 mil sydöst om Kapudden).

Förste europé att runda Godahoppsudden var den portugisiske sjöfararen Bartolomeu Diaz 1488.
UPPLEV HERMANUS - Läs mer!
UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN - Läs mer!
UPPLEV VINDISTRIKTEN - Läs mer!
UPPLEV GARDEN ROUTE & ROUTE 62 - Läs mer!
SAFARI SYDAFRIKA - Läs mer!
RUNDRESA NAMIBIA - Läs mer!
SAFARI BOTSWANA - Läs mer!
SAFARI ZAMBIA - Läs mer!
SOL OCH BAD - Läs mer!