Erongo Wilderness Lodge i närheten av Omaruru, Namibia. Foto: Upplev Sydafrika
Gepard i Epako, norra Namibia. Foto: Upplev Sydafrika
Epacha Lodge i norra Namibia. Foto: Upplev Sydafrika
Safari i Epako, norra Namibia. Foto: Upplev Sydafrika
Sossusvlei & Sesriem mäktiga sanddynder. Foto: Upplev Sydafrika
Quad bike bland sanndynerna. Foto: Upplev Sydafrika
Fiske längs Namibias kust. Foto: Upplev Sydafrika
Fish River Canyon, Namibia. Foto: Upplev Sydafrika
Sossusvlei & Sesriem, Namibia. Foto: Upplev Sydafrika
Giraffer på väg! Etosha NP. Foto: Upplev Sydafrika
title 1

RUNDRESA NAMIBIA

Namibia anses vara ett av världens vackraste länder, och vi kan bara hålla med! Här finns originalitet i allt. Vyer, flora och fauna har en unicitet som ingen annan destination kan matcha

Namibia anses vara ett av världens vackraste länder, och vi kan bara hålla med! Här finns originalitet i allt. Vyer, flora och fauna har en unicitet som ingen annan destination kan matcha

Komplettera din Sydafrikaresa med några dagars safari och kulturupplevelser i ett av världens vackraste länder, Namibia. Upplev det natursköna landskapet med bil på egen hand, besök utvalda nationalparker med dess variationsrika djurliv. Stanna till i små städer och ta del av Namibias kultur med dess vänliga befolkning. Avsluta eller börja resan med ett besök i huvudstaden Windhoek.

7 DAGARS RUNDRESA I NAMIBIA PÅ EGEN HAND

 

RUNDRESA NAMIBIA i 7 dagar
WINDHOEK / SOSSUSVLEI / SWAKOPMUND / ETOSHA NATIONALPARK / ERONGO MOUNTAINS

Rundresan börjar med en övernattning i den trevliga huvudstaden Windhoek, känt för sin kontinentala atmosfär. Vidare till världens högsta och mest spektakulära sanddynor i Sossusvlei följt av ett stop i den charmiga kuststaden Swakopmund, landets tredje största stad. Besök Etosha nationalpark, som är hem för fyra av ”the Big 5”, för spännande safari och avsluta resan bland de månlika Erongo bergen. På resan besöker du väl utvalda boenden, lodger och nationalparker.

Lägg till några extra dagar och besök den magnifika Fish River Canyon, världens näst största kanjon och Afrikas största.

Njut av friheten och flexibiliteten av att ta dig runt på egen hand.


Vi är väldigt nöjda med dina arrangemang runt vår resa! Vi har fått uppleva mycket och inser att Namibia är värt en längre resa. Kanske ihop med Botswana nästa gång?! Hoppas du fortsätter med din verksamhet, som vi gärna rekommenderar till våra vänner och bekanta!

— Anna-Lena

 
Kontakta Upplev Sydafrika för mer detaljerat rese- och kostnadsförslag.

Fish River Canyon

Fish River Canyon ligger i södra Namibia och är Afrikas största kanjon och världens näst största. Fish River Canyon är den näst mest besökta sevärdheten i Namibia och storleksmässigt är den totalt 100 km lång och ca 25 km bred. På vissa platser är den nära 550 meter djup.

 

Etosha nationalpark

Etosha nationalpark ligger i norra Namibia och utgörs till största delen av en uttorkad sjö, en saltbädd. Parken inrättades 1907 och är Namibias populäraste område för att se en stor variation av djur. I Etosha nationalpark finns fyra av ”the Big 5”. Parken skapades i syfte att erbjuda folk att åka på egen safari ”self-drive” och det går utmärkt att utforska parken på egen hand. Naturligtvis går det att boka safari med guide på t ex ett flertal närliggande boenden/lodger.

 

Skelettkusten

Skelettkusten, beläget i nordvästra hörnet av Namibia, har fått sitt namn efter de otaliga skeppsvrak som genom åren har sköljt upp på en sträcka längs Namibias strandlinje. Det är det öde landskapet som drar till sig besökarnas uppmärksamhet, där hundratals fartyg ligger halvt begravda i vit finkornig sand. De många vraken, tillsammans med den tunga dimma som ofta vilar här, ger kusten ett kusligt intryck och området är omgärdat av stor mystik. Upptäcktsresande portugiser kallade kustlinjen för ”helvetes portar” och av den inhemska befolkningen var den känd som ”platsen som gud skapade ur ilska”. Endast dagsturer är tillåtna till Skelettkusten och det finns ett par olika ingångar till parken. Ett sätt att att uppleva denna unika plats är via Fly-in Safari. Då får man möjlighet att bo på platser som man normalt inte kan övernatta på, och att uppleva Skeleton Bay från luften är verkligen speciellt.

 

Damaraland och Twyfelfontein

Den hisnande bergiga regionen Damaraland är hem för ett antal ökenanpassade vilda djur som elefant, noshörning, zebra och lejon, som lyckats existera i detta nästan karga landskap. Här finns det pittoreska Brandberg, Namibias högsta berg, där tusentals gamla stenmålningar finns, bland annat den kända ”White Lady”. I närheten, i området Twyfelfontein finns hällristningar som anses vara några av de bäst bevarade på kontinenten. 2007 blev detta område Namibias första världsarv. Hällristningarna vid Twyfelfontein skapades under ett par tusen år före år 1000 e.Kr.

 

Sossusvlei

Sossusvlei, världens kändaste sanddynor, är definitivt en av de platser som är mest omtalade i Namibia. Dynerna är beläget i Namib-Naukluft Park, landets största park, som är en del av Namiböknen och en av de torraste platserna på jorden. De enorma sanddynerna reser sig över 300 meter upp i luften och Dune 45, den mest fotograferade samt den kända Sesriem ravinen ligger i samma område.

 

Kolmanskop

Kolmanskop i södra Namibia är en övergiven ödslig spökstad och en historisk plats där man förr ägnade sig åt diamantutvinning. Staden ligger ca 10 km inåt landet från staden Lüderitz. Tyskarna byggde upp denna stad på 1900-talet och i dagsläget finns där endast ett kasino och ett sjukhus, intakta och övergivna. Efter första världskrigets slut börjande diamanterna att sina och staden övergavs slutligen helt 1954. 1928 hittades världens största kända diamanttillgångar 27 mil söderut. Tillstånd behövs för att besöka Kolmanskop och idag är denna del en av Namibias stora turistattraktion.

Fakta: NAMIBIA


Huvudstad:
Windhoek, 325 858 inv.

Befolkning:
2,48 miljoner

Area:
825 418 km² (2 gånger större än Sverige).

Officiella språk:
engelska, oshiwambo, afrikaans, tyska
Klimatet i Namibia är mycket torrt. Det är övervägande varmt på vintern och hett på sommaren. Landet har över 300 soldagar om året. Den torra vinterperioden som sträcker sig från maj till oktober bjuder på varma dagar och kyliga nätter. Mellan december och mars är det 25-30 grader och temperaturen kan stiga upp till 40 grader. Bästa tid att besöka Etosha nationalpark, om målet är att skåda djur, är under vintersäsongen då djuren samlas vid de sinande vattenhålen. Etosha är ett av de ställen som blir grönt under sommaren som är en vacker tid på året att besöka parken.
Till Namibia tar man sig förslagsvis med flyg till Windhoek tur och retur. Vissa flyg går direkt medan andra via Johannesburg.
Namibia, är ett stort och glesbefolkat land i sydvästra Afrika. En tredjedel av landytan utgörs av öken. Landet gränsar till Angola, Botswana, Sydafrika och Zambia. Längs kusten finns Namiböknen och i öster Kalahariöknen.

Landet var länge ockuperat av Sydafrika och först efter många års kamp kunde Namibia 1990 utropa sin självständighet. Denna händelse brukar ses som slutpunkten på södra Afrikas avkoloniseringsprocess. Landet styrs av den forna befrielserörelsen SWAPO. Det råder politisk stabilitet i Namibia och landet är välmående med afrikanska mått mätt. Ekonomin baseras på rik tillgång av mineraler och fisk, samt på storskalig boskapsskötsel.

Namibias transportnät håller hög standard och byggdes upp för att passa ihop med det sydafrikanska nätet. Vägar och järnvägar löper i huvudsak från norr till söder och från huvudstaden Windhoek till hamnstaden Walvis Bay. Turismen är en snabbt växande sektor som blivit allt viktigare för ekonomin. Satsningar görs på kvalitet och ekoturism, snarare än massturism. Många besökare lockas av ökenlandskapet, djurlivet och havet.