Muizenbergs långa vita sandstrand med de färgglada karaktäristiska badhytterna. Foto: Upplev Sydafrika
Utsikt från Waterfront över Taffelberget. Foto: Upplev Sydafrika
Utsikt från The Silo, Kapstaden. Foto: Royal Portfolio
False Bay och staden Hout Bay. Foto: Henrik Engström
The Silo Hotel, Kapstaden. Foto: Royal Portfolio
Grand Beach Café. Foto: Leif Hansen
Utsikt från Taffelberget i Kapstaden. Foto: Henrik Engström
Utiskt från rummet på Ellerman House, Kapstaden. Foto: Ellerman House
Blouberg beach. Utsikt mot Taffelberget. Foto: Upplev Sydafrika
The Willaston bar på The Silo, Kapstaden. Foto: Royal Portfolio
Vandring upp på Taffelberget. Foto: Camilla Groth
Utsikt från Taffelberget. Foto: Henrik Engström
Pingvinkolonin i Boulders Beach. Foto: Upplev Sydafrika.
title 1

UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN

Kapstaden anses, med rätta, vara en av världens vackraste städer och erbjuder en stor variation av fantastiska upplevelser

Kapstaden anses, med rätta, vara en av världens vackraste städer och erbjuder en stor variation av fantastiska upplevelser

Upplev Sydafrika hjälper till att boka spännande aktiviteter och turer i och runt Kapstaden.
 

Kapstaden

Kapstaden anses som en av världens vackraste städer med dess storslagna natur, vackra kuster, vita stränder och molntäckta berg. Kapstaden är sevärdheternas mecka som erbjuder en stor variation av fantastiska upplevelser – något som passar alla! Staden är vackert belägen vid foten av Taffelberget, dess mest kända landmärke. Det finns gott om trevliga restauranger, barer, nattklubbar, shopping etc. och bra boenden i olika prisklasser.

Börja eller avsluta resan med några dagar i en av världens vackraste städer och följ med på en guidad privat stadstur runt Kapstaden där många intressanta sevärdheter kombineras: Lions Head, Green Point Stadium, slottet, Company Gardens, Long Street och Adderley Street, V&A Waterfront, distrikt 6 Museum samt Green Market Square.

Ta linbanan upp till toppen av det praktfulla 1085 m höga Taffelberget. Turen tar ca 5 minuter och roterar i 360 grader med spektakulär utsikt över den vackra Kapstaden. Uppe på berget finns ett café, souveniraffärer samt tillgång till guidade turer och några lätta vandringsleder. Det går även att bestiga berget via fot. Information om Taffelberget.

Kirstenbosch botaniska trädgård är en av de mest bildsköna trädgårdarna i världen. Gården är vackert belägen i östra delarna av Taffelberget och inrymmer mer än 7000 av de 22 000 inhemska växtarter som finns i Sydafrika. Trädgårdslandskapet innefattar 36 hektar och det går utmärkt att besöka Kirstenbosch året om, dock är bästa perioden mellan mitten av augusti till mitten av oktober då det mesta står i blom. Information om Kirstenbosch botaniska trädgård.

Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i 19 av sina 27 år som fånge är en av Kapstadens populära sevärdhet som inkluderar en guidning genom fängelset och Mandelas cell samt en 45 minuters busstur runt ön. De flesta guider på Robben Island är före detta fängelsefångar. Information om Robben Island.
 

Kaphalvön

Hout Bay ligger ca 20 minuter med bil från Kapstaden, vindskyddat och omgivet av berg, i närheten av de många upplevelsedestinationer som är värda ett besök. Upplev Chapman’s Peak Drive, en av de mest spektakulära kustvägarna i världen, 10 km lång mellan Hout Bay och Noordhoek. Följ med på en guidad privat tur till den sydligaste delen av kaphalvön (nationalpark) med dess storslagna natur. I nationalparken finns det chans att se djur, bland annat bontebok, eland och struts. Upplev den dramatiska Godahoppsudden och passa på att stanna till i Simon’s Town med Boulders Bay och den stora pingvinkolonin. Information om Kapudden.Nummer ett var nog Godahoppsturen med den otroligt kunnige Garth. Vi fick så mycket kunskap och historia om Sydafrika i stort.

— Lena & Sven-Erik

 

Inkludera en utflykt till vackra, lummiga Constantia Winelands med de äldsta och mest magnifika vingårdarna i landet. De bördiga sluttningarna och de milda medelhavsklimatet skapar perfekta förhållanden för odling av kvalitetsvin. För beachsugna, stanna till i vackra Llandudno på Sandy Bay Beaches samt i Camps Bay, som anses ha den mest populära beachen i området och ligger 10 minuter med bil från Kapstaden. Upplev solnedgången från någon av de trendiga restaurangerna och barerna på den populära huvudgatan Victoria Road i Camps Bay.

 

Kontakta Upplev Sydafrika för mer detaljerat rese- och kostnadsförslag.

Fakta: KAPSTADEN
Provins:
Västra Kapprovinsen

Folkmängd:
500 000 (centralort)
3,7 miljoner (storstadsområdet)
Visste du att

Förste europé att runda Godahoppsudden var den portugisiske sjöfararen Bartolomeu Diaz 1488.

Kapudden, längst ut på Godahoppsudden misstas ibland för Afrikas sydligaste udde/punkt. Det är dock Cape Aghulas som är Afrikas sydligaste punk (15 mil sydöst om Kapudden).

Cape Doctor är det lokala namnet på ett väderfenomen i Sydafrika. Namnet kommer från att starka vindar sveper in från Atlanten sydost ifrån och rensar Kapstaden på luftföroreningar.

Den sydafrikanske hjärtkirurgen Christiaan Barnard var först i världen att utföra en hjärttransplantation på en människa, på Groote Schuur-sjukhuset i Kapstaden 1967.