Gourmettallrik från Lanzerac vingård. Foto: Lanzerac
Vergelegen vingård, Somerset West. Foto: Upplev Sydafrika
Alla goda ting äro tre. Foto: Upplev Sydafrika
Ellerman House. Foto: Ellerman House
Gourmetlunch på Waterkloof restaurang. Foto: Waterkloof Wine Estate
Gourmetlunch på Waterkloof restaurang. Foto: Waterkloof Wine Estate
title 1

GOURMETRESOR

Upplev en oförglömlig gourmetresa i västra Kapprovinsen. Besök de fantastiska restaurangerna och vingårdarna – noggrant utvalda för att maximera din gourmetupplevelse

Upplev en oförglömlig gourmetresa i västra Kapprovinsen. Besök de fantastiska restaurangerna och vingårdarna – noggrant utvalda för att maximera din gourmetupplevelse

FRANSCHHOEK / STELLENBOSCH / HERMANUS / KAPSTADEN
 

Gourmetresa – 12 dagar i västra Kapprovinsen med transport

 
Runt om i västra Kapprovinsen finns många fantastiska restauranger av olika karaktär. Vi ser till att du får en oförglömliga gourmetupplevelse och hjälper till med bokningar för lunch och/eller middag. I valet av restauranger fokuserar vi på det moderna kök som växer fram idag. Välrenommerade kockar som anammar internationella trender i kombination med det inhemska köket. Vi väljer även restauranger med inriktning mot det spännande traditionella afrikanska köket. Gemensamt för de utvalda restaurangerna är att de är prisvärda och det serveras alltid färska råvaror året om. Vi väljer ut vingårdar, alla med olika karaktär: några för de unika gårdarna, andra för det fantastiska vinet.

En rundresa med start i den gastronomiska huvudstaden Franschhoek och vindistrikten runt vinhuvudstaden Stellenbosch 3 nätter. Ett besök på vingårdarna i Botriver en dag och sedan vidare till den natursköna kuststaden Hermanus i 4 nätter. Resan avslutas i en av världens vackraste städer, Kapstaden 4 nätter. På resan besöker du Upplev Sydafrikas väl utvalda restauranger och vingårdar – några av Sydafrikas absolut bästa!

 

Datum: Resan kan bokas varje dag och går att förlängas eller förkortas och skräddarsys efter önskemål.

Reslängd: 11 nätter i Västra Kapprovinsen + 2 resdagar med flyg som bokas på egen hand.

Denna resa går att boka med eller utan transport/guide.

För resplan med preliminärt program – klicka här!

 
 
Förslag på städer och vindistrikt att besöka:

 

Franschhoek

Besök Franschhoek, staden som är känd för tre goda ting: äta gott, dricka gott och sova gott, med flera oförglömliga besök till Upplev Sydafrikas utvalda vingårdar och prisbelönta restauranger. Franschhoek ligger i en av världens vackraste vindalar och för mer än 300 år sedan bosatte sig de franska hugenotterna i området, vars vin- och matkunskap idag har resulterat i Sydafrikas gastronomiska huvudstad. Det var först när de franska hugenotterna kom till Sydafrika som vinodlingen tog fart på allvar och i och med deras kunskap lades grunden till dagens sydafrikanska vinindustri.

 

Stellenbosch

Omgiven av spektakulära berg, är Stellenbosch vindistrikt det mest kända i Sydafrika med många av landets populäraste vingårdar och restauranger, väl värda ett besök. Stellenbosch var först med att marknadsföra en så kallad ”wineroute”, vintur (1971). Över 220 vingårdar är etablerade i området och vi väljer ut några favoriter med olika karaktär, några för de sagolika gårdarna, andra för det extra goda vinet och maten. Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

 

Hermanus

Färre människor har upptäckt de mer genuina och mindre kommersiella vindistrikten runt den natursköna kuststaden Hermanus. Hermanus vindistrikt har under de senaste åren expanderat fått sin egen attraktiva ”wineroute” på kartan. Besök vackra Hemel-en-Aarde dalen, ett av de sydligaste vindistrikten i Afrika, där flera av landets bästa vinproducenter håller till för att utveckla sina viner. Läs mer om UPPLEV HERMANUS.

 

Stanford

Stanford (10 min med bil från Hermanus) är ett unikt ställe för vinproduktion. Dess varierande jordmån gör det möjligt att producera en stor variation av olika pulserande vita och eleganta röda viner på det gamla klassiska sättet. Flera spännande vingårdar har sitt säte i denna fridfulla och oupptäckta miljö. Avnjut en härlig ekologisk hemlagad lunch i den underbara lantmiljön på en av de pittoreska gårdarna.

 

Botriver

I området Botriver (20 min med bil från Hermanus) ligger några av de bättre vingårdarna i Sydafrika och alla är väl värda ett besök. Har du tur, kan du få dig några sippar direkt ur tunnan.

 

Kapstaden

Nära Kapstaden ligger lummiga Constantia Winelands med de äldsta och mest magnifika vingårdarna i landet. De bördiga sluttningarna och de milda medelhavsklimatet skapar perfekta förhållanden för odling av kvalitetsvin. Läs mer om UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN.
 

3 DAGARS TILLÄGGSRESA SAFARI GREATER KRUGER NATIONALPARK

TILLÄGGSRESA SAFARI 2 nätter på Savanna Private Game Reserve med ”the Big 5”.

För resplan med preliminärt program – klicka här!

 

Viktigt att veta: Den så kallade ”peak season” i december/januari är mycket populär och kräver bokning av boende, safari, aktiviteter och restauranger lång tid i förväg.

 

För bokning och kostnadsförslag kontakta Upplev Sydafrika.

Info: GOURMETRESA

Förslag på resplan:
Franschhoek 3 nätter
Hermanus 4 nätter
Kapstaden 4 nätter

Tilläggsresa:
Greater Kruger nationalpark 2 nätter med safari
Traditionell sydafrikask mat

Braai betyder grilla och i Sydafrika firas en nationell grilldag (National Braai Day).

Potjie - traditionell afrikansk mat som i allmänhet lagas över öppen eld eller i en gryta med tre ben.

Boerewors - en variant av en kryddstark korv.

Bobotie (Cape Malay)-köttfärsgratäng.

Biltong - torkat och saltat kött.

Morogo - vildspenat.

Chakalaka - kryddiga pickles.
Visste du att

Det är tillåtet att ta med eget vin på restaurang (finns undantag) och det kostar en liten slant i "korkavgift".