Cap Classique / Champagne festival i Franschhoek. Foto: Upplev Sydafrika
Utsikt från La Petite Ferme vingård i Franschhoek. Foto: Upplev Sydafrika
Frukost på Ellerman House, Kapstaden. Foto: Ellerman House
Restaurang i vindistrikten. Foto: Patrik Severgårdh
Gourmetresor. Foto: Royal Portfolio
Picknick på Beaumont vingård: Foto: Upplev Sydafrika
Foto: Royal Portfolio
title 1

GOURMETRESOR

Upplev en gourmetresa i västra Kapprovinsen. Vi handplockar fantastiska restauranger och vingårdar – några av Sydafrikas absolut bästa!

Upplev en gourmetresa i västra Kapprovinsen. Vi handplockar fantastiska restauranger och vingårdar – några av Sydafrikas absolut bästa!

Runt om i västra Kapprovinsen finns många fantastiska restauranger av olika karaktär. Vi ser till att du får en oförglömliga gourmetupplevelse och hjälper till med bokningar för lunch och/eller middag. I valet av restauranger fokuserar vi på det moderna kök som växer fram idag. Välrenommerade kockar som anammar internationella trender i kombination med det inhemska köket. Vi väljer även restauranger med inriktning mot det spännande traditionella afrikanska köket. Gemensamt för de utvalda restaurangerna är att de är prisvärda och det serveras alltid färska råvaror året om. Vi väljer ut vingårdar, alla med olika karaktär: några för de unika gårdarna, andra för det fantastiska vinet.

 

Förslag på städer och vindistrikt att besöka:

 

Franschhoek

Besök Franschhoek, staden som är känd för tre goda ting: äta gott, dricka gott och sova gott, med flera oförglömliga besök till Upplev Sydafrikas utvalda vingårdar och prisbelönta restauranger. Franschhoek ligger i en av världens vackraste vindalar och för mer än 300 år sedan bosatte sig de franska hugenotterna i området, vars vin- och matkunskap idag har resulterat i Sydafrikas gastronomiska huvudstad. Det var först när de franska hugenotterna kom till Sydafrika som vinodlingen tog fart på allvar och i och med deras kunskap lades grunden till dagens sydafrikanska vinindustri.

 

Stellenbosch

Omgiven av spektakulära berg, är Stellenbosch vindistrikt det mest kända i Sydafrika med många av landets populäraste vingårdar och restauranger, väl värda ett besök.  Stellenbosch var först med att marknadsföra en så kallad ”wineroute”, vintur (1971). Över 220 vingårdar är etablerade i området och vi väljer ut några favoriter med olika karaktär, några för de sagolika gårdarna, andra för det extra goda vinet och maten. Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

 

Hermanus

Färre människor har upptäckt de mer genuina och mindre kommersiella vindistrikten runt den natursköna kuststaden Hermanus. Hermanus vindistrikt har under de senaste åren expanderat fått sin egen attraktiva ”wineroute” på kartan. Besök vackra Hemel-en-Aarde dalen, ett av de sydligaste vindistrikten i Afrika, där flera av landets bästa vinproducenter håller till för att utveckla sina viner. Läs mer om UPPLEV HERMANUS.

 

Stanford

Stanford (10 min med bil från Hermanus) är ett unikt ställe för vinproduktion. Dess varierande jordmån gör det möjligt att producera en stor variation av olika pulserande vita och eleganta röda viner på det gamla klassiska sättet. Flera spännande vingårdar har sitt säte i denna fridfulla och oupptäckta miljö. Avnjut en härlig ekologisk hemlagad lunch i den underbara lantmiljön på en av de pittoreska gårdarna.

 

Botriver

I området Botriver (20 min med bil från Hermanus) ligger några av de bättre vingårdarna i Sydafrika och alla är väl värda ett besök. Har du tur, kan du få dig några sippar direkt ur tunnan.

 

Kapstaden

Nära Kapstaden ligger lummiga Constantia Winelands med de äldsta och mest magnifika vingårdarna i landet. De bördiga sluttningarna och de milda medelhavsklimatet skapar perfekta förhållanden för odling av kvalitetsvin. Läs mer om UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN.

12 DAGARS GOURMETRESA I VÄSTRA KAPPROVINSEN MED TRANSPORT

Förslag: GOURMETRESA

Förslag på resplan:
Franschhoek 3 nätter
Hermanus 4 nätter
Kapstaden 4 nätter

Tilläggsresa:
Greater Kruger nationalpark 2 nätter med safari