Green Mountain Trail. Foto: Upplev Sydafrika
Charmiga boendet på Wildekrans Country House. Foto: Upplev Sydafrika
På toppen av Taffelberget. Foto: Upplev Sydafrika
Utsikt från vandringsleden på Taffelberget. Foto: Upplev Sydafrika
Vandring Green Mountain Trail, Elgin. Foto: Upplev Sydafrika
India Venster, vandring upp för Taffelberget. Foto: Upplev Sydafrika
Från Taffelberget. Foto: Upplev Sydafrika
Kirstenbosch botaniska trädgård. Foto: Upplev Sydafrika
title 1

VANDRINGSRESOR

Vandra bland fynbos och vinlundar med spektakulära vyer i det vackra Overberg. Njut av fantastiska vinupplevelser från de närliggande vingårdarna

Vandra bland fynbos och vinlundar med spektakulära vyer i det vackra Overberg. Njut av fantastiska vinupplevelser från de närliggande vingårdarna

Upplev en vandringsresa bland flora och fauna i enastående vacker natur i västra Kapprovinsen. Passa på att testa de lokala gårdarnas egenproducerade viner – några av Sydafrikas absolut bästa!

Förslag på städer, vandringsleder och vindistrikt att besöka:

Besök Franschhoek, staden som är känd för tre goda ting: äta gott, dricka gott och sova gott, med flera oförglömliga besök till Upplev Sydafrikas utvalda vingårdar och restauranger. Omgiven av spektakulära berg, är Stellenbosch vindistrikt det mest kända i Sydafrika med många av landets populäraste vingårdar, väl värda ett besök. Över 220 vingårdar är etablerade i området och vi väljer ut några ”favoriter” med olika karaktär, några för de sagolika gårdarna, andra för det extra goda vinet. Testa Stellenbosch många vackra vandringsleder bland vinlundar med magnifik utsikt. Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

I Overberg, från Elgin dalen startar The Green Mountain Trail, en 4-dagars vandringstur genom fynbos och vingårdar. Boendet är av hög standard och likaså maten och de lokalproducerade vinerna.

The Blue Mountain Trail i Elgin är en 3-dagars vandringstur genom fynbos och vingårdar. Boendet är av hög standard och likaså maten och de lokalproducerade vinerna.

Där hav möter berg finns ca 50 km vandringsled, med oexploaterad vacker natur bestående av fynbos (kust- och bergsbuskar) som sträcker ut sig över Hermanus och erbjuder spektakulär utsikt över Hemel-en-Aarde dalen och Walker Bay. Färre människor har upptäckt de mer genuina och mindre kommersiella vindistrikten runt den natursköna kuststaden Hermanus. Upplev en fantastisk vandrings- och vintur genom den vackra Hemel-en-Aarde dalen, det näst sydligaste vindistriktet i Sydafrika. Läs mer om UPPLEV HERMANUS.

I en av världens vackraste städer, Kapstaden ligger Kirstenbosch botaniska trädgård som är en av de mest bildsköna trädgårdarna i världen. Trädgårdslandskapet (innefattar 36 hektar) är vackert belägen i östra delarna av Taffelberget och inrymmer mer än 7000 av de 22000 inhemska växtarter som finns i Sydafrika. Från den botaniska trädgården går den spektakulära vandringsturen – Skeleton Gorge – upp till toppen av Taffelberget, med fantastisk utsikt över staden.

Avsluta rundresan med en utflykt till den sydligaste delen av kaphalvön, Godahoppsudden med dess storslagna natur. I naturreservatet finns det chans att se bland annat bontebok, eland och struts. Under en kortare vandring får Du uppleva den dramatiska Kapudden där den portugisiske sjöfararen Bartholomew Diaz var först med att runda kaphalvön 1488. Gör ett stop i Simon’s Town med Boulders Beach och den stora pingvinkolonin. Läs mer om UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN.

12 DAGARS VANDRINGSRESA I VÄSTRA KAPPROVINSEN MED GUIDADE VANDRINGSTURER

Tips: VANDRINGSRESOR


Vandring Taffelberget:

Från framsidan av Taffelberget går den vackraste turen, India Venster, med fantastisk utsikt över tolv apostlarna, Camps Bay, Atlanten och Kapstaden, bitvis mycket branta sluttningar (tid beroende på vandringsvana).

The Green Mountain Trail:
I Overberg, från Elgin dalen startar Green Mountain Trail, en 4-dagars vandringstur genom fynbos och vingårdar. Boendet är av hög standard och likaså maten och de lokalproducerade vinerna. The Blue Mountain Trail är en 3-dagars vandringstur i samma område.
UPPLEV HERMANUS - Läs mer!
UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN - Läs mer!
UPPLEV VINDISTRIKTEN - Läs mer!
UPPLEV GARDEN ROUTE & ROUTE 62 - Läs mer!
SAFARI SYDAFRIKA - Läs mer!
RUNDRESA NAMIBIA - Läs mer!
SAFARI BOTSWANA - Läs mer!
SAFARI ZAMBIA - Läs mer!
SOL OCH BAD - Läs mer!