Green Mountain Trail. Foto: Upplev Sydafrika
Charmiga boendet på Wildekrans Country House. Foto: Upplev Sydafrika
På toppen av Taffelberget. Foto: Upplev Sydafrika
Utsikt från vandringsleden på Taffelberget. Foto: Upplev Sydafrika
Vandring Green Mountain Trail, Elgin. Foto: Upplev Sydafrika
India Venster, vandring upp för Taffelberget. Foto: Upplev Sydafrika
Från Taffelberget. Foto: Upplev Sydafrika
Kirstenbosch botaniska trädgård. Foto: Upplev Sydafrika
title 1

VANDRINGSRESOR

Vandra bland fynbos och vinlundar med spektakulära vyer i det vackra Overberg. Njut av fantastiska vinupplevelser från de närliggande vingårdarna

Vandra bland fynbos och vinlundar med spektakulära vyer i det vackra Overberg. Njut av fantastiska vinupplevelser från de närliggande vingårdarna

Upplev en vandringsresa bland flora och fauna i enastående vacker natur i västra Kapprovinsen. Passa på att testa de lokala gårdarnas egenproducerade viner – några av Sydafrikas absolut bästa!

 

Förslag på städer, vandringsleder och vindistrikt att besöka:

 

Franschhoek och Stellenbosch

För vinälskare – delta i en vandring bland vingårdar. Turen går genom vinlundar, genom vackra vindalar med överträffande utsikt över hela Stellenbosch Mountain Range. Besök Franschhoek, staden som är känd för tre goda ting: äta gott, dricka gott och sova gott, med flera oförglömliga besök till Upplev Sydafrikas utvalda vingårdar och restauranger. Omgiven av spektakulära berg, är Stellenbosch vindistrikt det mest kända i Sydafrika med många av landets populäraste vingårdar, väl värda ett besök. Över 220 vingårdar är etablerade i området och vi väljer ut några ”favoriter” med olika karaktär, några för de sagolika gårdarna, andra för det extra goda vinet. Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

 

Elgin, Overberg – Green Mountain Trail & Blue Mountain Trail

Upplev en minnesvärd vandring bland flora och fauna i enastående vacker natur i Elgin Valley, västra Kapprovinsen. I Overberg, från Elgin dalen startar Green Mountain Trail, en 4-dagars vandringstur genom fynbos och vingårdar. Vandringen är sammanlagt 60 km, uppdelat på fyra dagar. Boendet är av hög standard och likaså maten och de lokalproducerade vinerna.

Blue Mountain Trail är en 3-dagars vandringstur.


...Något som jag tillfullo uppskattade var de fyra övernattningarna på de båda grandiost och komfortabelt inredda farmargårdarna under vår vandring på Green Mountain Trail dels hos Tony och hans fru med deras tre härliga jyckar; de två svarta gracerna med sammanlagt tre gröna ögon (en hade förlorat det ena) väl matchande den lätt tigerstrimmade bjässen som keligt pockade på oupphörlig uppmärksamhet. Ja och så hos den charmanta och välartikulerade ladyn med sin konstnärlige lätt stolfixerade man. De hade förvandlat sin barn (lada) till en originellt stol(l)ig matsal – en uppåt väggarna humoristisk installation…

— Olle Carapi

 

Hermanus

Där hav möter berg finns ca 50 km vandringsled, med oexploaterad vacker natur bestående av fynbos (kust- och bergsbuskar) som sträcker ut sig över Hermanus och erbjuder spektakulär utsikt över Hemel-en-Aarde dalen och Walker Bay. Färre människor har upptäckt de mer genuina och mindre kommersiella vindistrikten runt den natursköna kuststaden Hermanus. Upplev en fantastisk vandrings- och vintur genom den vackra Hemel-en-Aarde dalen, det näst sydligaste vindistriktet i Sydafrika. Läs mer om UPPLEV HERMANUS.

 

Kapstaden

I en av världens vackraste städer, Kapstaden ligger Kirstenbosch botaniska trädgård som är en av de mest bildsköna trädgårdarna i världen. Trädgårdslandskapet (innefattar 36 hektar) är vackert belägen i östra delarna av Taffelberget och inrymmer mer än 7000 av de 22 000 inhemska växtarter som finns i Sydafrika. En av de vackrare turerna upp på Taffelberget är Skeleton Gorge, som utgår från Kirstenbosch botaniska trädgård. Med spektakulär utsikt över Kaphalvön tar det ca 4-5 timmar att vandra upp och ner.

Från framsidan av Taffelberget går den vackraste turen upp, India-Venster, med fantastisk utsikt över tolv apostlarna, Camps Bay, Atlanten och Kapstaden, bitvis mycket branta sluttningar.

Gör ett besök till den sydligaste delen av kaphalvön, Godahoppsudden med dess storslagna natur. I naturreservatet finns det chans att se bland annat bontebok, eland och struts. Under en kortare vandring får du uppleva den dramatiska Kapudden där den portugisiske sjöfararen Bartholomew Diaz var först med att runda kaphalvön 1488. Läs mer om UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN.

 

12 DAGARS VANDRINGSRESA I VÄSTRA KAPPROVINSEN MED GUIDADE VANDRINGSTURER

Förslag: VANDRINGSRESOR

Förslag på resplan:
Franschhoek 2 nätter
Elgin 4 nätter
Hermanus 2 nätter
Kapstaden 3 nätter

Tilläggsresa:
Greater Kruger nationalpark 2 nätter med safari