Vindistrikten. Foto: Upplev Sydafrika
Boende på Ellerman House. Foto: Ellerman House
Boende på Birkenhead House, Hermanus. Foto: Royal Portfolio
Boende på La Residence i Franschhoek. Foto: Royal Portfolio
Utsikt från Ellerman House Villa, Kapstaden. Foto: Ellerman House
Utsikt från rummet på The Silo, Kapstaden. Foto: Upplev Sydafrika
title 1

RUNDRESOR SYDAFRIKA

Upplev en oförglömlig rundresa i vackra Sydafrika, ett land som erbjuder allt från fantastiska gourmetupplevelser till vackra vingårdar, spännande sevärdheter och ett underbart klimat. Vi skräddarsyr din resa allt efter önskemål och behov

Upplev en oförglömlig rundresa i vackra Sydafrika, ett land som erbjuder allt från fantastiska gourmetupplevelser till vackra vingårdar, spännande sevärdheter och ett underbart klimat. Vi skräddarsyr din resa allt efter önskemål och behov

PATERNOSTER / FRANSCHHOEK / HERMANUS / KAPSTADEN
 

Rundresa – 12 dagar i västra Kapprovinsen

 
Sydafrika och västra Kapprovinsen har enormt mycket att erbjuda. De vackra kusterna, de kilometerlånga sandstränderna, bergen, ”champagne-luften”, valarna, den vackra vegetationen, vingårdarna, restaurangerna, människorna, aktiviteterna och utflykterna är några exempel på vad som kan upplevas i detta spektakulära område. Lägg till några extra dagar med sol och bad i Kwazulu-Natal alternativt, upplev den mest spännande safarin i världens äldsta och största viltreservat, Greater Kruger National Park.

En rundresa med start längs västkusten i den charmiga fiskebyn Paternoster 2 nätter. Vidare till den pittoreska gourmethuvudstaden Franschhoek och vindistriken i 2 nätter. Resan fortsätter till den natursköna kuststaden Hermanus i 3 nätter och avslutas i en av världens vackraste städer, Kapstaden i 4 nätter.

 

Datum: Resan kan bokas varje dag och går att förlängas eller förkortas och skräddarsys efter önskemål.

Reslängd: 11 nätter i västra Kapprovinsen + 2 resdagar med flyg som bokas på egen hand.

Denna resa går även att boka med transport.

För resplan med preliminärt program – klicka här!

 

Förslag på städer och vindistrikt att besöka:

 

Paternoster

Längs västkusten, cirka två timmar från Kapstaden, ligger denna charmiga mindre fiskeby, Paternoster. Byn med dess vitkalkade hus och de karaktäristiska blå- och rödmålade båtar längs sandstränderna, har vuxit och blivit ett allt mer populärt resmål i Sydafrika. Promenera längs de långa vita stränderna och luncha på någon av de charmiga fisk- eller/och gourmet restaurangerna. Besök gallerier och köp dina kräftor direkt från de lokala fiskarna i byn.

 

Franschhoek

Upplev pittoreska Franschhoek, med flera oförglömliga besök till Upplev Sydafrikas utvalda vingårdar och restauranger. Franschhoek är känd för tre goda ting: äta gott, dricka gott och sova gott. För mer än 300 år sedan bosatte sig de franska hugenotterna i området, vars vin- och matkunskap idag har resulterat i Sydafrikas gastronomiska huvudstad. Det var först när de franska hugenotterna kom till Sydafrika som vinodlingen tog fart på allvar och i och med deras kunskap lades grunden till dagens sydafrikanska vinindustri. Runt den pittoreska staden hittar man några av de absolut bäst belägna vingårdarna i Sydafrika. Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

 

Hermanus

Hermanus är beläget i det unika och attraktiva området i Walker Bay som omges av hav, berg och milslånga vita stränder. Hermanus med dess storslagna natur är mest känt som bästa stället i världen att skåda valar från land. Promenera längs klipporna, på ”pathen” och spana på valar eller följ med på en vandringstur i den vackra dalen. Njut av de finaste stränderna i världen, bland dessa den två mil långa Grotto Beach. Delta i en organiserad fisketur eller följ med på en båttur och fånga dina egna humrar. Besök Cape Aghulas, Afrikas sydligaste punkt där de två världshaven, Indiska oceanen och Atlanten möts. Läs mer om UPPLEV HERMANUS.

 

Kapstaden

Tillbringa några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Det är lätt att förälska sig i Sydafrikas mest kända stad med dess storslagna natur, vackra kuster, vita stränder och molntäckta berg. Kapstaden är sevärdheternas mecka som erbjuder en stor variation av fantastiska upplevelser – något som passar alla! Det finns gott om trevliga restauranger, barer, nattklubbar, shopping etc. och bra boenden i olika prisklasser. Taffelberget, Green Point, Waterkant, Waterfront, Kirstenbosch botaniska trädgård och Robben Island är några av de fantastiska sevärdheter som staden erbjuder. Läs mer om UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN.

 

Njut av friheten av att ta dig runt på egen hand – Upplev Sydafrika, i samarbete med Auto Europe, garanterar dig ett förmånligt pris på hyrbil. Kontakta Upplev Sydafrika så hjälper vi till att boka din hyrbil.

 

4 DAGARS TILLÄGGSRESA DURBAN / SAFARI

TILLÄGGSRESA SOL & BAD / SAFARI: 3 nätter

För resplan med preliminärt program – klicka  här!

 

Viktigt att veta: Den så kallade ”peak season” i december/januari är mycket populär och kräver bokning av boende, safari, aktiviteter och restauranger lång tid i förväg.

 

För bokning och kostnadsförslag kontakta Upplev Sydafrika.

Info: RUNDRESA

Förslag på resplan:
Paternoster 2 nätter
Franschhoek 2 nätter
Hermanus 3 nätter
Kapstaden 4 nätter

Tilläggsresa:
Durban 3 nätter med sol & bad

Tilläggsresa:
Greater Kruger nationalpark 3 nätter med safari
Visste du att

Svenska bryggarbaronerna Jacob Letterstedt och Anders Ohlsson tillsammans lade grunden till dagens mäktiga South African Breweries på 1800-talet.

I Kapstaden finns den restaurerade kvarnen Josephine Mill som ägdes av svensken Jacob Letterstedt och som namngavs efter den svenska kronprinsessan Josefina.