Vinlundar i Franschhoek. Foto: Upplev Sydafrika
Ägare Anthony Hamilton Russell i Pinot noir vinkällaren kvalitetssäkrar tunnorna. Foto: Hamilton Russell
Druvor på väg mot förädling. Foto: Johan Ljung
Bouchard Finlayson vingård, Hermanus. Foto: Upplev Sydafrika
Boende på Lanzerac vingård. Foto: Lanzerac
Waterkloof vingård. Foto: Waterkloof Wine Estate
Hamilton Russell vingård, vinprovningen och vinkällaren. Utsikt från från dammen. Foto: Hamilton Russell
title 1

UNIKA VINRESOR

Boka en oförglömlig vinupplevelse. Besök västra Kapprovinsen för de fantastiska vingårdarna och restaurangerna – noggrant utvalda för att maximera din vinupplevelse. Låt dig hänföras av sagolika miljöer medan du transporteras runt av våra certifierade guider

Boka en oförglömlig vinupplevelse. Besök västra Kapprovinsen för de fantastiska vingårdarna och restaurangerna – noggrant utvalda för att maximera din vinupplevelse. Låt dig hänföras av sagolika miljöer medan du transporteras runt av våra certifierade guider

Ta dig an höstens och vinterns mörker med vinkryddad sol i vackra Sydafrika! Boka en oförglömlig vinresa genom de vackraste och mest välrenommerade vindistrikten i västra Kapprovinsen, Sydafrika. Besök noga utvalda vingårdar och högklassiga restauranger där vinerna och maten är av absolut världsklass. Möt passionerade vinmakare och tillsammans med dem ta del av deras kärlek för det fulländade inom vinmakeri. Vår destination är, med dess idealiska klimat, det perfekta resmålet för dig som vill uppleva den ultimata vinupplevelsen i en sagolikt vacker miljö.

 

Förslag på städer och vindistrikt att besöka:

 

Franschhoek

Besök Franschhoek, staden som är känd för tre goda ting: äta gott, dricka gott och sova gott, med flera oförglömliga utvalda vingårdar och prisbelönta restauranger. Franschhoek ligger i en av världens vackraste vindalar. För mer än 300 år sedan bosatte sig de franska hugenotterna i området, vars vin- och matkunskap idag har resulterat i Sydafrikas gastronomiska huvudstad. Det var först när de franska hugenotterna kom till Sydafrika som vinodlingen tog fart på allvar och i och med deras kunskap lades grunden till dagens sydafrikanska vinindustri.

 

Stellenbosch

Omgiven av spektakulära berg, är Stellenbosch vindistrikt det mest kända i Sydafrika med många av landets populäraste vingårdar, väl värda ett besök. Stellenbosch var först med att marknadsföra en så kallad ”wineroute”, vintur (1971) och idag är över 220 vingårdar etablerade i området. Vi väljer ut några favoriter med olika karaktär, några för de sagolika gårdarna, andra för det extra goda vinet. Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

 

Hermanus

Färre människor har upptäckt de mer genuina och mindre kommersiella vindistrikten runt den natursköna kuststaden Hermanus. Upplev en fantastisk vintur genom den vackra Hemel-en-Aarde dalen, det näst sydligaste vindistriktet i Sydafrika. Variationen på vin är stor och dess prisbelönta Pinot Noir, Chardonnay och Sauvignon Blanc i världsklass. Läs mer om UPPLEV HERMANUS.

 

Botriver

I området Botriver (20 min med bil från Hermanus) ligger flera av de bättre vingårdarna i Sydafrika och alla är väl värda ett besök. Har du tur, kan du få dig några sippar direkt ur tunnan.

 

Kapstaden

I en av världens vackraste städer, Kapstaden ligger lummiga Constantia Winelands med de äldsta och mest magnifika vingårdarna i landet. De bördiga sluttningarna och de milda medelhavsklimatet skapar perfekta förhållanden för odling av kvalitetsvin. Läs mer om UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN.

 

Resan kan arrangeras tillsammans med internationellt erkänd svensk vinexpert/sommelier, Mia Mårtensson:

Mia Mårtensson sommelier, har tidigare i Sydafrika arbetat på the Winery of Good Hope som exportansvarig för marknaderna i Europa och Asien. Hon har även arbetat som ”Head Sommelier” för 5 stjärniga Grande Roche Hotel, Paarl, samt har genom åren lärt känna många vinmakare på de många fantastiska vingårdarna runt omkring i västra Kapprovinsen. Sedan examen på restaurangakademien i Stockholm har Mia arbetat på tvåstjärniga Guide Michelin restaurangen Edsbacka Krog, i Sollentuna, samt på enstjärniga guide Michelin restaurangen Operakällarens Matsal, i Stockholm. Senast var Mia ”Head Sommelier” på The World Residence at Sea.

10 DAGARS UNIK VINRESA I VÄSTRA KAPPROVINSEN MED TRANSPORT

Förslag: UNIKA VINRESOR

Förslag på resplan:
Franschhoek 3 nätter
Hermanus 3 nätter
Kapstaden 3 nätter

Tilläggsresa:
Kariega Game Reserve 2 nätter med safari