Oändlligt orörda stränder vid Thonga Beach Lodge. Foto: Upplev Sydafrika
Från Thonga Beach Lodge Villa. Foto: Upplev Sydafrika
Thonga Beach Lodge. Foto: Upplev Sydafrika
Utflykt med "sundowner" på Thonga Beach Lodge. Foto: Upplev Sydafrika
Avkoppling på Thonga Beach Lodge. Foto: Upplev Sydafrika
Solnedgång från Thonga Beach Lodge. Foto: Upplev Sydafrika
Menyn på Thonga Beach Lodge. Foto: Upplev Sydafrika
Strand och avkloppling på Thonga Beach Lodge. Foto: Upplev Sydafrika
title 1

SOL OCH BAD SYDAFRIKA

Kombinera några dagars spännande safari med sol och bad i paradisiska nordöstra Sydafrika, KwaZulu-Natal

Kombinera några dagars spännande safari med sol och bad i paradisiska nordöstra Sydafrika, KwaZulu-Natal

KwaZulu-Natal, med suptropiskt klimat och ett varmare Indiska oceanen erbjuder fantastiska sol- och bad upplevelser. Längs Sydafrikas vackra östkust, cirka 20 minuter söder om Durbans flygplats King Shaka ligger Umhlanga Rocks, en mycket populär semesterbadort som är känt för sina gyllene milslånga sandstränder. Promenera längs havet på ”pathen” och upplev den vackra solnedgången och fartygens siluett i fjärran horisont över Indiska oceanen. I hjärtat av Umhlanga Rocks, ligger flera trevliga boenden med vacker utsikt, direkt access till beachen samt gångavstånd från köpcentret, flera trevliga restauranger, barer och butiker.

Thonga Beach lodge, en unik sol- och bad destination i norr, vid gränsen till Moçambique, är ett område känt för sina orörda oändliga vita stränder där man kan snorkla, dyka etc. Sol och bad i nordöstra Sydafrika går alldeles utmärkt att kombinera med safari på en av de privata reservaten i området eller i nationalparkerna Hluhluwe och Umfolozide. Läs mer om SAFARI I KWAZULU-NATAL.

 

KwaZulu-Natal

Thonga Beach Lodge

Unika Thonga Beach Lodge ligger i iSimangaliso Wetland Park på Elephant Coast, alldeles vid gränsen till Moçambique längs en av Sydafrikas mest orörda och avskilda kustlinjer. Med behagligt subtropiskt klimat och ett badtempererat Indiska Oceanen är detta område känt för sina gyllene milslånga sandstränder, omgivet av skog och buskvegetation. Från lodgen har man direkt access till den orörda stranden och kan promenera längs havet, snorkla, dyka, paddla kajak eller följa med på en tur och spåra havssköldpaddor (beroende av säsong).

Boende: Thonga Beach Lodge består av 12 sviter, några med utsikt mot havet och privat liten pool. På lodgen finns ett trevligt gemensamt poolområde, en bar samt en restaurang som serverar enastående mat. Barn i alla åldrar är välkomna. Pris: från R4470 per person per natt (lågsäsong), ”all inclusive”. Även vissa aktiviteter är inkluderade i priset. Läs mer om Thonga Beach Lodge.

 

Kontakta Upplev Sydafrika för mer information, bokning och kostnadsförslag.

KwaZulu-Natal

KwaZulu-Natal är Zulufolkets provins, även kallat Zululand och är en provins i nordöstra Sydafrika, nästan lika stort som Portugal. Provinsen gränsar till Moçambique och Swaziland i norr och Lesotho i väst. Dess största stad är Durban. Kustområdena med dess subtropiska klimat erbjuder vackra orörda stränder och ett varmare Indiska Oceanen. Områdena kring iSimangaliso Wetland Park och uKhahlamba Drakensberg Park har förklarats som ett världsarv av Unesco. KwaZulu-Natal har ett varierande ännu grönskande klimat tack vare olika komplexa topografier. Generellt är kusten subtropisk, men inlandet blir successivt kallare och området i väster, kring Drakensberg med dess unika natur och svindlande höjder, kan uppleva vintrar med snö, och ibland kan det även under sommarperioden komma snö på de högsta topparna i området.

INFORMATION
NORDÖSTRA SYDAFRIKA /
KWAZULU-NATAL
Thonga Beach Lodge ligger ca 5 timmar med transfer från Durban. Ca 3,5 timmar med transfer från Richards Bay. Upphämtning sker vid Coastal Cashew med 4x4, ca 1 timmes transfer till Thonga Beach Lodge.
Maj-september: temperaturer mellan 10-25 grader. Soliga dagar med kyligare nätter. Vattentemperatur mellan 18-22 grader.

Oktober-april: temperaturer mellan 20-36 grader. Soliga varma och fuktiga dagar med tillfälliga eftermiddagsskurar. Vattentemperatur mellan 21-26 grader.

Sköldpaddssäsong: november-februari.

Dyksäsong:
december-maj 15-20 meter visibilitet, juni-september 10-15 meter visibilitet.