Noshörningar i Greater Kruger (Big 5). Foto: Upplev Sydafrika
Elefantstopp i Greater Kruger (Big 5). Foto: Upplev Sydafrika
title 1

SAFARI I SYDAFRIKA – gammal

Vi vill vägleda dig som resenär kring safari- och lodgeupplevelser i Sydafrika på bästa möjliga sätt. Det genom personlig erfarenhet. Vi har samlat på oss kunskap genom att besöka samtliga lodger i landets främsta nationalparker nämnda i kartan ovan.

Vi vill vägleda dig som resenär kring safari- och lodgeupplevelser i Sydafrika på bästa möjliga sätt. Det genom personlig erfarenhet. Vi har samlat på oss kunskap genom att besöka samtliga lodger i landets främsta nationalparker nämnda i kartan ovan.


Försök föreställ dig den mest spännande safariupplevelsen i någon av de privata naturreservaten i västra eller östra Kapprovinsen,  i Madikwe Game Reserve, i det unika området runt KwaZulu-Natal samt i världens äldsta och största viltreservat, Greater Kruger. Där, om du har tur, kommer du att se ”the Big 5”, dvs noshörning, leopard, lejon, elefant, buffel, men också en mängd andra spännande djur som geparder, giraffer, flodhästar, zebror, krokodiler, antiloper…

Vi tipsar om och hjälper till att boka safariupplevelser i västra Kapprovinsen, östra Kapprovinsen, Madikwe Game Reserve – alla tre malariafria områden, Greater Kruger nationalpark (Sydafrikas största nationalpark) och i sol- och badnära KwaZulu-Natal.

 

Vilken safari bör du välja?

Upplev Sydafrika rekommenderar en safari i en privat park/reservat, med trevligt boende på lodge där oftast priset är ”all inclusive”, vilket inkluderar all mat (3 mål om dagen) samt 2 guidade safariturer per dag. I de privata reservaten tillåts man åka i mer svåråtkomlig terräng ”off road” tillsammans med duktiga guider och spårare, vilket gör det lättare att se djuren i dess naturliga miljö samt komma djuren väldigt nära.

 

Safari i Greater Kruger nationalpark

Upplev en oförglömlig safari i Greater Kruger, största nationalparken och en av världens djurrikaste, som ligger i nordöstra Sydafrika. Beroende på om man vill börja eller avsluta med safari, bokas det internationella flyget därefter samt inrikesflyg från Kapstaden till Johannesburg eller direkt till en av de flygplatser som finns i Krugerparkens absoluta närhet, eller omvänt om man väljer att börja med safari. I Greater Kruger finns det många lodger i olika prisklasser som erbjuder fantastiska safariupplevelser. Läs mer!

 

Safari i Madikwe Game Reserve

Madikwe är Sydafrikas femte största viltreservat (malariafritt) och ligger i nordöstra Sydafrika, ca 4-5 timmar med bil/transfer nordväst från Johannesburg. Madikwe Game Reserve ligger alldeles vid gränsen till Botswana. Hit kan man ta sig med egen bil, boka en transfer eller flyga direkt från Johannesburg eller Gabarone till reservatet. De flesta lodgerna i Madikwe är femstjärniga och safarin håller hög standard. Är vildhund högt upp på önskelistan är Madikwe ett utmärkt safarival. Läs mer!

 

Safari i östra Kapprovinsen

I området runt Port Elizabeth i östra Kapprovinsen finns många trevliga privata reservat som erbjuder safariupplevelser på mycket hög nivå (malariafritt). Från Kapstaden kan man bila tur och retur, alternativt flyga till Port Elizabeth tur och retur eller bila en väg/flyga en väg (Kapstaden – Port Elizabeth 748km,  plus ytterligare ca 150km till närmsta safaripark).
Läs mer!

 

Safari i KwaZulu-Natal

I området KwaZulu-Natal, i nordöstra Sydafrika, finns flera trevliga safarialternativ. Då området är varmare med tropiskt klimat går det alldeles utmärkt att kombinera en safari i KwaZulu-Natal med en sol- och bad på närliggande lodge. Tips är att flyga till Durban och bila till någon av safarilodgerna alternativt boka en transfer. Det går även att flyga direkt till vissa av safarilodgerna från Durban. Läs mer!

 

Safari i området runt Kapstaden, Västra Kapprovinsen

Som förstagångssafari och/eller om du inte har möjlighet att resa runt inom landet och har mindre tid till förfogande, kan du välja att boka en safari i närheten av Kapstaden eller längs Garden Route. Det finns några lodger att välja mellan i olika prisklasser. Boka en dagsafari eller spendera en eller två nätter, beroende på hur intresserad du är av ”djur utan bur”. Detta område är malariafritt. Läs mer!

Info: SAFARIOMRÅDEN
Visste du att:

"The big 5" – de 5 stora, består av: leopard, elefant, lejon, afrikansk buffel samt noshörning.

Begreppet "the big 5" är ett samlingsnamn på de jakttrofédjur som förr i tiden var farligast för jägare att jaga till fots.

Adderar du till Gepard och Afrikans vildhund får du "The Magnificent 7" – de enastående 7.