"Stort tack till Malin på Upplev Sydafrika för planeringen av en oförglömlig resa!" Tomas & Marielle Brolin.
"Vi var alla tre överens om att det är bästa resan vi gjort...", The Alm party och Diggles. Foto: BA
"... vilken resa, helt fantastisk och klart över mina förväntningar". Erika, Maria, Susanne, Anna, Magnus & Per
"Vi bär alla med oss oförglömliga minnen från ett fantastiskt land...". Familjen Lagerbielke & Tamm
"Vi är såå supernöjda med hela resan, upplägget, hotellen, maten, utflykterna och sällskapet!" Maria, Magnus, Erika, Anna & Susanne. Foto: Per Nordholm
Åse, Eva & Thomas i Tsitsikamma. Foto: Eva Kling
title 1

SAGT OM RESORNA

Ta del av resenärernas reseberättelser från södra Afrika…

Ta del av resenärernas reseberättelser från södra Afrika…


Det är svårt att föreställa sig ett ställe med mera charm, oerhört trevlig och serviceminded personal (vi har under hela resan träffat en massa trevliga människor men personalen på Ngoma var i en klass för sig själva), den mest spektakulära utsikten, fantastisk mat och högkvalitativt boende. Därtill med oerhört proffsig guide (vi hade dock bara en av flera) och att i priset låg inte bara ”lokala” viner utan verkligt goda sydafrikanska viner och premium brands av sprit.
På de game drives vi deltog i (tre med jeep och en per båt), såg vi hundratals av elefanter, antiloper, bufflar och många giraffer, zebror, chobe chickens, flodhästar, krokodiler, en hyena – och tre lejon…som närmast var vi kanske 4 m ifrån. Wow. Ett härligt minne.

— Christer och Marianne Jansson

Läs mer om SAFARI I BOTSWANA.

 


Vi vill ge toppbetyg på hela resan. Är självklart mycket att smälta när det är första gången man besöker ett nytt land, men allt gick så bra och vi är så nöjda. Och det kommer helt klart bli återbesök. Kanske åka lite tidigare i november till Hermanus för att se valarna? Kanske en vinresa mellan alla fina gårdar och safari får man aldrig nog av. Måste säga att det är ett oerhört vackert land. Ett stort tack för all din hjälp. Vi hade inte kommit till alla fina hotell och restauranger utan din hjälp.

— Varma hälsningar från Rosie med familj

Läs mer om RUNDRESOR SYDAFRIKA.

 


Vi sitter nu på flygplatsen i Johannesburg, helt överväldiga efter en helt fantastisk resa. Allt har fungerat helt perfekt resan igenom, med kulmen i morse med en magisk morgonsafari. Vi fick då se nio lejon lapa vatten 2 m från bilen, och därmed fick vi se alla Big Five. Dessutom (kanske brutalt o rått) se när hyenorna precis fångat en nyfödd flodhäst. Vår fantastiska ranger Pieter konstaterade att det var unikt att få se.
Vi är oerhört nöjda med allt och tacksamma över allt du fixat åt oss. Vi kommer definitivt återkomma, så fort som möjligt, och innan dess kommer vi varmt rekommendera både resmålet i sig och dig/Upplev Sydafrika, som anordnare.

— Tack för allt så länge! Birgitta, Hanna, Sebastian och Hasse

Läs mer om SAFARI I GREATER KRUGER NATIONALPARK.

 


Nu är vi hemma igen efter en helt fantastisk resa och jag och min familj vill bara tacka dig för resan som du har satt ihop åt oss. Det har varit helt underbart och är den bästa upplevelsen vi alla har haft. Höjdpunkten var helt klart safarin och vi fick se alla djuren inom ”the big five” och så många fler fantastiska djur under vår vistelse där. Jag kan inte med ord säga hur tacksamma vi är för all din hjälp och att resultatet blev så bra som det blev hade jag bara kunnat drömma om. Alla boenden har varit toppen och alla har varit så trevliga överallt och alla restauranger du har bokat in oss på har varit så bra och så mycket god mat. Som sagt jag kan inte med ord säga hur mycket vi uppskattat din hjälp och Sydafrika har blivit mitt och alla andras nya absoluta favoritresmål, vi älskar det!

Tusen tack och jag kommer höra av mig igen när det blir dags för nästa safariresa 🙂

— Stor kram från hela familjen Sköld!!

Läs mer om SAFARI I GREATER KRUGER NATIONALPARK.

 


Jag vill börja med och tacka för ditt fantastiska jobb som du gjort för oss. Våran bästa resa någonsin! Allt har funkat perfekt från boende till utflykter. Vi har bott som kungar och känt oss som filmstjärnor:) 52 De Wet var helt magiskt.

Franschhoek och Holden Manz var det bästa och mysigaste tyckte vi men åter alla har varit bra.
Safarin var det bästa jag gjort samt lodgen var helt underbar med all god mat och trevlig mysig personal. Transfer har funkat perfekt och alla restauranger du bokat har varit magiska (tack för mina nya kilon :))

Stort tack för allt!

— Olle Grönberg

Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN & SAFARI I GREATER KRUGER NATIONALPARK.

 


Vi vill tacka dig för ditt fantastiska program. Allt klaffade, från transporter, boende och guider. Det var en upplevelse som gav mersmak. Så vi får kanske anledning att återkomma om ett par år.

Nummer ett var nog Godahoppsturen med den otroligt kunnige Garth. Vi fick så mycket kunskap och historia om Sydafrika i stort.

— Lena & Sven-Erik

Läs mer om RUNDRESOR SYDAFRIKA.

 


Nu är vi hemma igen efter en fantastisk resa. Bazaruto var rena paradiset. Vi gjorde många utflykter och njöt av sol, snorkling, bra mat och spa. Vi träffade många trevliga människor och har bytt e-mail med flera för framtida Afrika-resor.

— … från en nöjd, solbränd (med betoning på bränd :-)) familj Schauman Shakeer!

Läs mer om SOL OCH BAD I MOÇAMBIQUE.

 


Nu är vi hemma igen efter 2 underbara veckor. Alla dina förslag har varit klockrena och den här resan kan du absolut rekommendera fler att göra. Vi har hunnit med så mycket upplevt så mycket och ätit så gott dock allt för mycket. Ngala safari var över all förväntan! Vi hade världens bästa guide som lyckades visa oss allt man kan tänka sig och lite till. Vi fick bl.a. se en lejonhanne mumsa på en vatten buffel och en noshörning markera ut sitt revir. Vi bär alla med oss oförglömliga minnen från ett fantastiskt land som har så mycket att erbjuda. Vi hoppas att Sydafrika får möjlighet att utvecklas åt rätt håll. En stor kram från oss alla.

— Caroline Lagerbielke

Läs mer om SAFARI I GREATER KRUGER NATIONALPARK.

 


Holden Manz var fantastiskt, underbara rum särskilt den stora sviten för Emma och co. Kanonservice, flexibelt, vacker trädgård med omgivning.
Vår guide och chaufför på vinresan var helt outstanding båda två. Förutom stora kunskaper i ämnet berättade guiden också om Sydafrikas historia och utveckling, vi hade en fantastisk behållning av det.

— Anna Hallencreutz

Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

 


… vilken resa, helt fantastisk och klart över mina förväntningar. Är helt såld på Sydafrika nu och känner att det finns så mycket mer att se och uppleva samt även att åka tillbaka till platser där vi redan har varit men för att stanna upp och bara få njuta och allt det härliga Sydafrika har att erbjuda. Bara matupplevelsen och med all dess goda viner är en upplevelse i sig. Hela resan har ju klaffat så bra och tidsmässigt. Superbra upplägg och du hade så rätt om Krugerparken Malin. Vilken upplevelse. Helt magiskt! Hade kunnat stanna där bra mycket längre. Du ska verkligen ha ett stort TACK för allt du har gjort för oss och det är med högsta betyg en researrangör kan få…
— Anna

Vi är såå supernöjda med hela resan, upplägget, hotellen, maten, utflykterna och sällskapet! Allt har varit topp! Beluga house tycker jag var toppenboende! Kändes ju som vi fick ett litet eget privat boende med poolen utanför dörren, helt perfekt. Krugerparken var en fantastisk upplevelse, hade inte kunnat drömma om att det skulle vara så kul och spännande! Guiderna var helt otroliga på bägge ställen, det var nog dem och deras engagemang och kunskap som fascinerade mest. Jättestort TACK för ett riktigt bra upplägg Malin – alla mina bästa rekommendationer ska jag ge när någon skall till Sydafrika…
— Erika & Magnus

Jag är nog fortfarande i chock efter denna helt fantastiska resa allt klaffade superbra… I Franschhoek åkte vi vintåget, klar turistfälla men vi hade supertrevligt det slutade med att vi rullade in i stan gastandes lion sleeps tonight, hela bussen:-). Krugerparken var så himlastormade vackert och underbart. Fantastisk personal på båda ställena…
— Maria

… att du prickade så rätt när det gäller boende, restauranger och transporter. Alla som körde oss var super trevliga, Garth var ju rena professorn fick oss en historieberättelse 500 år tillbaka i tiden så innehållsrikt. Det var inte sista gången vi åker till Sydafrika kommer definitivt åka tillbaka…
— Susanne & Per

Läs mer om RUNDRESOR SYDAFRIKA / SAFARI I GREATER KRUGER NATIONALPARK.

 


… men vilken fantastisk resa vi har haft! Tusen tack för hjälpen med bokningar av dessa fina boenden, alla tips på matställen och alla tips på allt annat också för den delen. Vi var alla tre överens om att det är bästa resan vi gjort, ”inget var dåligt” som sonen sa igår. Och safarin var det allra bästa!

— The Alm party och Diggles

Läs mer om FAMILJERESOR / SAFARI I ÖSTRA KAPPROVINSEN.Vi blev så familjärt och trevligt välkomnade och fint omhändertagna och trots att vi inte anlände dit förrän vid tretiden på dagen så dukades det fram en välsmakande lunch åt oss så att vi skulle vara i form att hänga med på kvällssafarin kl 16. Vår ranger, Sean, och vår tracker, Rob, som var våra ciceroner kunde verkligen sitt jobb. Trots att det inte direkt vimlade av djur, undantaget impala, så lyckades vi efter mycket åkande och letande plötsligt stöta på noshörning eller flodhäst eller giraff eller elefant eller lejon eller leopard eller t.o.m. gepard alldeles nära, så att vi efter varje drive kom hem med många häftiga upplevelser och fina kort i mobilen. Vi ville ju förstås få se the big 5 innan vi åkte hem men den stora hjorden med bufflar hade begett sig av från området och inte varit synlig på två veckor. Däremot fanns det enstaka bufflar kvar som inte orkat följa med stora flocken men det var förstås jättesvårt att finna dom. Så vi fick efter mycket letande ge upp. Och så hände något mycket märkligt. När vi höll på att packa och göra oss redo för hemresan så spatserade en ensam buffel förbi utanför hotellet. Otroligt!! Om vi någon gång får möjlighet att åka på ännu en safari innan vi blir för gamla så vill vi definitivt resa tillbaka till Londolozi!

Ja, vi har så många intryck att smälta och så mycket trevligt att tänka tillbaka på så den här resan är nog omöjlig att överträffa! Varmt tack för allt ditt engagemang och för alla dina omsorger som bidragit till detta!

— Marianne & Thord Wilkne

Läs mer om SAFARI I GREATER KRUGER NATIONALPARK.

 


Kan bara säga att ALLT var toppen från boende till restauranger. Hajturen blev väldigt lyckad-tur med väder och vind. Tur att vi kunde åka upp Taffelberget:-). Åkte till Cape Point och hade även där tur med väder och vind. Kapstaden och WM var jättetrevligt och mysigt guesthouse. Vi kände oss nästan som hemma, familjärt. Alla restaurangbesök var xtra bra:-). Sammanfattningsvis är det den bästa resa jag gjort!! Längtar redan tillbaka till Sydafrika. De höga förväntningar jag hade överträffades. Vi alla tre är mer än nöjda.

— Lena Kristofersson

Läs mer om UPPLEV KAPSTADEN OCH KAPHALVÖN.

 


Nästa dag startade vi tidigt och flyttade över till Bonne Esperance (så otroligt mysigt hotell kan absolut rekommenderas) där vi blev upphämtade av Adventureshop för två dagars vandring. Första dagen en lagom vandring runt vinodlingar som avslutades med Braai och vinprovning på en mysig liten vingård och ytterligare en vinprovning på en annan vingård – fantastisk vandring med en fantastisk guide som lärde oss allt om vinodling och vintillverkning, helt suveränt!! Nästa dag startade tidigt med samma guide som tog oss till en nationalpark för en vandring på 17 km. Helt otrolig vandring som tog oss upp, upp, upp till en utsiktsplats på 1500 m höjd, där vi såg nästan ända till Franschhoek. Vandringen tog totalt sju timmar och var helt suverän, guiden kunde allt om blommor o växter, termiter o skalbaggar – så vi lärde oss jättemycket under vandringen!! Den här vandringen är helt super och kan varmt rekommenderas, men den kräver en hel del + lite till av deltagarna. Vi är så otroligt nöjda med Stellenbosch, hit måste vi komma tillbaka!!

— Thomas & Eva Kling

Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN / VANDRINGSRESOR.

 


Kan verkligen tipsa om Avondrood Guesthouse. Det var nog det trevligaste ställe vi någonsin har bott på. Mycket snygg inredning och en helt fantastisk trädgård. Bara sex rum och en supertrevlig ägare som hjälpte till och tipsade, bokade och fixade åt oss. Än en gång. Tusen tack för all din hjälp som gjorde vår resa fulländad!

— Hälsn Diddi och Fredrik

Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

 


Vi är väldigt nöjda med dina arrangemang runt vår resa! Vi har fått uppleva mycket och inser att Namibia är värt en längre resa. Kanske ihop med Botswana nästa gång?! Hoppas du fortsätter med din verksamhet, som vi gärna rekommenderar till våra vänner och bekanta!

— Anna-Lena

Läs mer om UPPLEV KAPSTADEN / RUNDRESA NAMIBIA.

 


Så underbar resa! Vi har definitivt drabbats av den ”sydafrikanska magnetismen”, och tänker komma tillbaka många gånger….

— Malin & Ante

Läs mer om RUNDRESOR SYDAFRIKA.

 


Stort tack till Malin på Upplev Sydafrika för planeringen av en oförglömlig resa!

— Tomas & Marielle Brolin

Läs mer om JUBILEUMSRESOR.

 


Tack för 3 fantastiska veckor vi fått i Hermanus, och utan er hjälp hade det inte varit detsamma. Tack för tips, bokningar, svar på mail m.m.

— Andreas, Pernilla & Olle

Läs mer om UPPLEV HERMANUS.

 


Bilvägen som ni rekommenderade mellan Hermanus och Franschhoek var helt fantastisk en av de vackraste vi sett. Blev en speciell känsla att anlända till Franschhoek uppifrån bergen och då blir känslan av vindal ännu starkare. Vi verkligen uppskattade Franschhoek som var en av höjdpunkterna på resan utifrån den härliga känsla som var i byn och den vackra natur runt om hela området. Tack för all hjälp och era fina rekommendationer. Det uppskattades verkligen!

— Therese och Peter

Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

 


Vi fullkomligt älskade Franschhoek!! Vilket underbart ställe :). Och så Safarin…….. Behöver väl inte säga att den var fantastisk…!!;) Känns nästan konstigt att varit med om allt det där…Vi är sååå himla tacksamma för all hjälp att göra den här resan till den bästa någon av oss nånsin har gjort!

— Jenny Ekeblom

Läs mer om RUNDRESOR SYDAFRIKA / SAFARI I GREATER KRUGER NATIONALPARK.


Kaplandets pärlor till Fots

VANDRINGSRESA i samarbete med Favoritresor och Äventyrsresor

 


Dagarna var fantastiskt fina på alla sätt, otroligt väl organiserat med lagom blandning av strapatser (Skeleton var värst!), charmiga boenden och utsökt god mat, både picknickar och middagar, och mersmak på SA:s viner. Miljön – Sherwoodskogen – wow

— Ulla Laver


…tack för en hänförande, vacker, rolig och intressant toppen-resa under ditt omtänksamma, alerta, trygga och kamratliga ledarskap utomordentligt fint kompletterat av vår lokale guide/chaufför, Ians gedigna kunskaper. Han visste alltid svar även på våra mest aparta frågor. Vi har fått en fantastisk och bitvis överraskande upplevelse av Sydafrikas, enkannerligen, Kapprovinsens bergiga, storslagna och dramatiska landskap och natur med dess överväldigande och betagande blomsterprakt. Alla möten med de vilda djuren vi träffade på, gladde mig ofantligt, alltifrån loja giftormar och pingviner till nojsande valar i jätteformat och de spännande spåren av piggsvin och leoparder vi upptäckte på vandringsstigarna.

Vi åt ju också så himla gott hela tiden, särskilt minns jag de sällsynt goda anrättningarna av musslor och bläckfisk och de smakrika kötträtterna vi bättrade på vår proteinstatus med inför de tuffa vandringarna och sist men inte minst de förstklassiga, världskända lokala vinerna som bjöds. De generösa vinprovningarna på de gamla vingårdarna från anno dazumal är ju alla oförglömliga kulturupplevelser. I en klass för sig ligger därvidlag besöket på Vergelegen med dess harmoniska, behagfullt åldrade byggnader omgivna av en slösande rik blomsterprakt. Gårdens stolthet, de väldiga kamferträden med sina ofattbart grova stammar, skyhöga kronor och intressanta historia vårdas omsorgsfullt och är blivna en riksklenod. På Vergelegen avnjöt vi även en utsökt delikat måltid, en lunchpicknick, mitt ute i en “Sherwoodskog”, sittande vid ett dukat bord och uppassade av två charmiga tjänande andar som dök upp mellan träden. Inga andra än vi var det som satt därute omgivna av otaliga  högresta, glesa stammar i vars kronor middagsbrisen susade – ett oförgätligt  Robinhood-äventyr.

Något som jag tillfullo uppskattade var de fyra övernattningarna på de båda grandiost och komfortabelt inredda farmargårdarna under vår vandring på Green Mountain Trail dels hos Tony och hans fru med deras tre härliga jyckar; de två svarta gracerna med sammanlagt tre gröna ögon (en hade förlorat det ena) väl matchande den lätt tigerstrimmade bjässen som keligt pockade på oupphörlig uppmärksamhet. Ja och så hos den charmanta och välartikulerade ladyn med sin konstnärlige lätt stolfixerade man. De hade förvandlat sin barn (lada) till en originellt stol(l)ig matsal – en uppåt väggarna humoristisk installation. Vår sista vandrings dag skulle ha kunnat bli en strålande final på en underbar, havsnära odyssé. Men tyvärr, den frös inte inne – den brann inne. Sommarhettan slog till och förnuftets kranka blekhet och ledarens omtanke om de sina, stympade den hägrande vandringen till fyra, fem km på väg och lika långt tillbaka. Aldrig kommer jag att glömma den otroligt lockande vandringsleden där den försvann någon kilometer bort över en bergskam, dömd att förbli otrampad av mig när jag därtill nödd och tvungen tvingades vända den ryggen.

Så åkte vi tillbaka till Kapstaden. Tog jumbojeten i sinom tid. Flög i väg och kom tillbaka för det började lukta pyton om någon elledning och vi fick en bonus dag i Cape Town på Winchester hotell och kunde fira Ullas födelsedag på ett ståndsmässigt och hyfsat sätt…

— Olle Carapi

Läs mer om VANDRINGSRESOR.