Utsikt över Lions Head, Kapstaden. Foto: L & L Norman
Picknick på Vergelegen vingård. Foto: Upplev Sydafrika
Nåldyna, protea. Foto: L & L Norman
Godahoppsudden. Foto: L & L Norman
Boesmanskloof vandring. Foto: Upplev Sydafrika
Godahoppsudden. Foto: Upplev Sydafrika
Green Mountain Trail vandring. Foto: L & L Norman
Wildekrans Country House. Foto: Upplev Sydafrika
Green Mountain Trail, Elgin. Foto: Upplev Sydafrika
title 1

RESEFÖRSLAG, VANDRINGSRESA

Vandringsresa – 12 dagar i västra Kapprovinsen

Vandringsresa – 12 dagar i västra Kapprovinsen

FRANSCHHOEK / STELLENBOSCH / ELGIN / HERMANUS / KAPSTADEN

En rundresa med start i den gastronomiska staden Franschhoek och vinhuvudstaden Stellenbosch med vinprovning, 2 nätter. Vidare till Elgindalen för ”Green Mountain Trail” med vandring bland fynbos och vin, 4 nätter. Till natursköna kuststaden Hermanus i 2 nätter och avslutas i en av världens vackraste städer, Kapstaden 3 nätter. På resan besöker du Upplev Sydafrikas väl utvalda restauranger och vingårdar – några av Sydafrikas absolut bästa!

 

Datum: Resan kan bokas varje dag. Vandringspaketet med Green Mountain Trail startar måndagar. Resan går att förlängas eller förkortas och skräddarsys efter önskemål.

Reslängd: 11 nätter i Västra Kapprovinsen + 2 resdagar med flyg som bokas på egen hand.

Denna resa går även att boka med transport.

 

Resplan med preliminärt program:

Dag 1. Avresa Sverige. Flyg från Sverige som bokas på egen hand. Mellanlandning med nattflyg och ankomst Kapstadens flygplats på morgonen dag 2 (samma tidszon sommar, +1 vinter).

Dag 2. Franschhoek. Efter ankomst till Kapstadens flygplats hämtar ni ut er hyrbil och kör till den gastronomiska huvudstaden Franschhoek. Incheckning på trevligt Guesthouse i centrala Franschhoek. Lunch är bokad på trevlig restaurang alldeles utanför staden på vackert belägen vingård. Eftermiddag och kväll finns tid att vandra runt i den pittoreska staden och bland vingårdar (önskas transfer och/eller vintur mellan vingårdarna går det att ordna).

Dag 3. Franschhoek/Stellenbosch. På förmiddagen rekommenderas en vandring bland vingårdar i Stellenbosch. Turen går genom vinlundar, genom vackra vindalar med överträffande utsikt över hela Stellenbosch Mountain Range. På eftermiddagen följ med på en ”hop-on hop off” tur med Wine tram (vintåget) i Franschhoeks fantastiska vindal och testa det utsökta vinet på flera av de kända vingårdarna runt om i vindalen. Alternativt rekommenderas en guidad vintur med transport.

Dag 4. Vergelegen vingård/Elgin. Efter frukost tar ni er till Vergelegen vingård för vinprovning och vandring runt den vackra vingården. Picknicklunch är bokad i vingårdens egna ”Sherwoodskog”. På eftermiddagen kör ni till Porcupine Hills i Grabouw, Elgindalen, för vinprovning, middag och övernattning (här lämnar ni hyrbilen under några dagar).

Dag 5. Green Mountain Trail/Kogelberg Conservancy Core. Efter frukost, transfer till Kogelberg Biosphere. Vandra längs toppen av Groenlandberg genom Biospehe Core till Nuweberg. Transfer till Porcupine Hills för middag och övernattning (ca 18 km vandring).

Dag 6. Genom fynbos och vinlundar. Transfer till Nuweberg (bagaget transporteras till Wildekrans Country House). Vandring genom vingårdar och fynbos längs foten av Groenlandberg. Picknicklunch på Oak Valley vingård och vidare till Paul Cluver vingård – vinprovning och eftermiddagste. Transfer till Wildekrans Country House, Houw Hoek by. Middag och övernattning (ca 15 km vandring).

Dag 7. Vingårdar och skog. Efter frukost transfer till Paul Cluver vingård. Vandring genom Paul Cluvers amfiteater och skog. Lunch under träden på Wildekrans Country House. Eftermiddagen på egen hand med möjlighet att vandra det 7 km långa Houw Hoekpasset. Vinprovning, middag och övernattning på Wildekrans Country House (ca 13 km vandring).

Dag 8. Botriver/Hermanus. Efter frukost bär det av till fots mot Botriver genom Biosphere fynbos. Rast stop vid Stony Beach och Ledge Rock. Klättra upp för Pincushion ås och upptäck den vackra utsikten över Hawston. Vandring längs Botriver med ett besök till Beaumont vingård och lunch på den familjeägda vingården i en av de vackrare miljöerna (ca 11 km vandring). På eftermiddagen tar ni er till den charmiga kuststaden Hermanus och checkar in på trevligt Guesthouse med vacker utsikt mot havet, Walker Bay, oftast med valar och delfiner. Eftermiddag och kväll i den charmiga staden.

Dag 9. Hermanus. En hel dag för spännande aktiviteter: valsafari (juni-början på dec), hajsafari, ridtur bland vildhästar, vandra, paddla kajak, vinprovning i Hemel-en-Aarde dalen etc.

Dag 10. Hermanus/Kapstaden. Efter frukost, kör ni till en av världens vackraste städer, Kapstaden. Incheckning på trevligt Boutique hotell. På förmiddagen rekommenderas en busstur runt stan med populära ”hop-on hop off” bussarna. Eftermiddag och kväll i Kapstaden. Välj mellan olika aktiviteter: V&A Waterfront, Waterkant, Signal Hill, Camps Bay etc.

Dag 11. Kapstaden/Kirstenbosch/Taffelberget. Efter frukost beger ni er till den botaniska trädgården, Kirstenbosch. Vandring upp till Taffelberget – Skeleton Gorge – en av de vackrare turerna upp till toppen på berget och Nursery Ravine tillbaka till trädgården (ca 4-5 timmar). Lunch i de vackra omgivningarna. Eftermiddag och kväll i staden.

Dag 12. Kaphalvön/Godahoppsudden. En guidad heldagstur med transport rekommenderas till Godahoppsudden med en kortare vandring och stop i Simonstown, Boulders Bay med pingvinkolonin. Turen går längs kusten via Hout Bay, den vackra 10 km långa Chapman’s Peaks Drive mot Simonstown. Lunchen förbokas på trevlig restaurang. Inkludera en utflykt till vackra, lummiga Constantia Winelands med de äldsta och mest magnifika vingårdarna i landet.

Dag 13. Kapstaden. Åk till V&A Waterfront med härligt folkliv, shopping och restauranger eller koppla av vid hotellets pool. Eftermiddagen kör ni till flygplatsen. Hemresa, nattflyg och landar i Sverige på förmiddagen dag 14.

 

Njut av friheten av att ta dig runt på egen hand – Upplev Sydafrika, i samarbete med Auto Europe, garanterar dig ett förmånligt pris på hyrbil. Kontakta Upplev Sydafrika så hjälper vi till att boka din hyrbil.

TILLBAKA TILL VANDRINGSRESOR.

 

3 DAGARS TILLÄGGSRESA SAFARI GREATER KRUGER NATIONAL PARK

TILLÄGGSRESA SAFARI: 2 nätter på MalaMala Game Reserve med ”the Big 5”.

Resplan med preliminärt program:

Dag 13. Kapstaden/MalaMala Game Reserve. Efter frukost transfer till Kapstadens flygplats för inrikesflyg till Krugerparken. På flygplatsen blir ni hämtade och skjutsade till MalaMala Game Reserve. Eftermiddag incheckning på MalaMala med safari.

Dag 14. MalaMala Game Reserve. Safari MalaMala Game Reserve.

Dag 15. MalaMala Game Reserve/Hemresa. Efter morgonsafari transfer till flygplatsen. Flyg till Johannesburg flygplats för hemresa. Nattflyg och landar i Sverige på förmiddagen/eftermiddagen dag 16.

Läs mer om SAFARI SYDAFRIKA.

 

Viktigt att veta: Den så kallade ”peak season” i december/januari är mycket populär och kräver bokning av boende, safari, aktiviteter och restauranger lång tid i förväg.

 

För bokning och kostnadsförslag kontakta Upplev Sydafrika.

Info: VANDRINGSRESA
Visste du att

Kaps floraregion (The Cape Floral Kingdom) i Kapområdet ligger i hjärtat av Kogelberg biosfärområde. Regionen är den minsta av de sex floraregioner men det artrikaste med 9087 olika växtarter, varav 6218 är endemiska.

Carl von Linné har kartlagt området och på 1770-talet sände han två av sina lärjungar, Carl Peter Thunberg och Anders Sparrman till området.

Fynbos (afrikaans för vacker buske) är namnet på buskvegetationen i södra Västra Kapprovinsen i Sydafrika. Fynbos är habitat för över 9 000 växtarter, vilket gör det till en av de platser i världen med högst biologisk mångfald.