Cape Aghulas. Foto: Henrik Engström
Helikopter tur i Kapstaden. Foto: Christian Åhlen
Vindistrikten. Foto: Patrik Severgårdh
Utsikt från Taffelberget, Kapstaden. Foto: Jenny Korsén
Two Ocean Aquarium. Foto: Christian Åhlen
Utsikt från Taffelberget. Foto: Åsa Severgårdh
title 1

RESEFÖRSLAG, FAMILJERESA

Familjeresa – 12 dagar i Sydafrika med safari

Familjeresa – 12 dagar i Sydafrika med safari

FAMILJERESA 1

KAPSTADEN / VINDISTRIKTEN / HERMANUS / GREATER KRUGER NATIONALPARK

En rundresa med start i en av världens vackraste städer, Kapstaden i 4 nätter. Vidare till vindistrikten för skattjakt och vinprovning i 2 nätter och därefter transfer till den natursköna kuststaden Hermanus i 2 nätter. Resan avslutas med 3 nätter på safari i Greater Kruger nationalpark med möjlighet att få se ”the Big 5”.

 

Datum: Resan kan bokas varje dag och går att förlängas eller förkortas – skräddarsys efter önskemål.

Reslängd: 11 nätter i Kapprovinsen och Krugerparken + 2 resdagar med flyg som bokas på egen hand.

Denna resa går även att boka med transport.

 

Resplan med preliminärt program:

Dag 1. Avresa Sverige. Flyg från Sverige som bokas på egen hand. Mellanlandning med nattflyg och ankomst Kapstadens flygplats på morgonen dag 2 (samma tidszon sommar, +1 vinter).
Dag 2. Kapstaden. Efter ankomst till Kapstadens flygplats hämtar ni ut er hyrbil och beger er till en av världens vackraste städer, Kapstaden och till det trevliga Boutique hotellet, där ni checkar in. Efter lunch, rekommenderas en tur med den populära ”hop-on hop off” bussen runt staden.
Dag 3-4. Kapstaden/Aktiviteter. Lär känna Kapstaden och välj mellan olika spännande aktiviteter. Besök Taffelberget, Two Oceans akvarium, Kirstenbosch botaniska trädgård, Robben Island, Signal Hill, V&A Waterfront etc.
Dag 5. Kaphalvön/Godahoppsudden. En guidad heldagstur med transport rekommenderas till Godahoppsudden med stop i Simonstown, Boulders Bay med pingvinkolonin. Turen går längs kusten via Hout Bay, den vackra 10 km långa Chapman’s Peaks Drive mot Simonstown. Lunchen förbokas på trevlig restaurang. Inkludera en utflykt till vackra, lummiga Constantia Winelands med de äldsta och mest magnifika vingårdarna i landet.
Dag 6-7. Franschhoek. Efter frukost kör ni till gourmethuvudstaden Franschhoek och checkar in på ett trevligt, centralt Guesthouse. Följ med på en ”hop-on hop off” tur med Wine tram (vintåget) i Franschhoeks fantastiska vindal och testa det utsökta vinet på flera av de kända gårdarna runt om i vindalen. Alternativt rekommenderas en guidad vintur med transport. Spendera eftermiddagarna och kvällarna i och runt den pittoreska staden Franschhoek.
Dag 8. Somerset West/Hermanus. Efter frukost tar ni er till Vergelegen vingård, en av de vackraste vingårdarna i västra Kapprovinsen. Picknick är bokad i Camphor forest, vingårdens egna ”sherwoodskog” med skattjakt för barn, vinprovning för vuxna. Därefter kör ni till den charmiga kuststaden Hermanus, incheckning på trevligt centralt Guesthouse. Eftermiddag och kväll tillbringas i Hermanus stad.
Dag 9. Hermanus/Aktiviteter. En dag att välja mellan olika aktiviteter: Kajakpaddling, valsafari (juni-början av december), ridning bland vildhästar, hajsafari, besök de vackra stränderna, valmuseet, shoppa i gallerier och butiker etc.
Dag 10. Hermanus/Elephant Plains Game Lodge. Ni lämnar Hermanus efter lunch och tar er till flygplatsen för inrikesflyg till en av de flygplatser som finns i Krugerparkens absoluta närhet. Ni blir upphämtade och skjutsade till Elephant Plains Game Lodge i Greater Kruger.
Dag 11-12. Elephant Plains Game Lodge. Safari i Greater Kruger.
Dag 13. Elephant Plains Game Lodge/Hemresa. Morgonsafari, därefter transfer till Krugerparkens flygplats för flyg till Johannesburg. Hemresa från Johannesburg. Ankomst till Sverige på förmiddagen/eftermiddagen dag 14.

TILLBAKA TILL FAMILJERESOR.

 

Kontakta Upplev Sydafrika för mer information om bokningar av aktiviteter, turer och utflykter.

 

FAMILJERESA 2

KAPSTADEN / VINDISTRIKTEN / HERMANUS / GARDEN ROUTE / KARIEGA GAME RESERVE

En rundresa med start i en av världens vackraste städer, Kapstaden i 3 nätter. Vidare till vindistrikten för skattjakt och vinprovning i 1 natt och därefter transfer till den natursköna kuststaden Hermanus i 2 nätter. Resan går vidare längs Garden Route 3 nätter och avslutas med 2 nätter safari på en privat safaripark med ”the Big 5”.

 

Datum: Resan kan bokas varje dag och går att förlängas eller förkortas – skräddarsys efter önskemål.

Reslängd: 11 nätter i Kapprovinsen + 2 resdagar med flyg som bokas på egen hand.

Denna resa går även att boka med transport.

 

Resplan med preliminärt program:

Dag 1. Avresa Sverige. Flyg från Sverige som bokas på egen hand. Mellanlandning med nattflyg och ankomst Kapstadens flygplats på morgonen dag 2 (samma tidszon sommar, +1 vinter).
Dag 2. Kapstaden. Efter ankomst till Kapstadens flygplats hämtar ni ut er hyrbil och beger er sedan till en av världens vackraste städer, Kapstaden och till det trevliga Boutique hotellet, där ni checkar in. Efter lunch, rekommenderas en tur med den populära ”hop-on hop off” bussen runt staden.
Dag 3. Kapstaden/Aktiviteter. Lär känna Kapstaden och välj mellan olika spännande aktiviteter. Besök Taffelberget, Two Oceans akvarium, Kirstenbosch botaniska trädgård, Robben Island, Signal Hill, V&A Waterfront etc.
Dag 4. Kaphalvön/Godahoppsudden. En guidad heldagstur med transport rekommenderas till Godahoppsudden med stop i Simonstown, Boulders Bay med pingvinkolonin. Turen går längs kusten via Hout Bay, den vackra 10 km långa Chapman’s Peaks Drive mot Simonstown. Lunchen förbokas på trevlig restaurang. Inkludera en utflykt till vackra, lummiga Constantia Winelands med de äldsta och mest magnifika vingårdarna i landet.
Dag 5. Franschhoek. Efter frukost kör ni till gourmethuvudstaden Franschhoek och checkar in på ett trevligt centralt Guesthouse. Följ med på en ”hop-on hop off” tur med Wine tram (vintåget) i Franschhoeks fantastiska vindal och testa det utsökta vinet på flera av de kända gårdarna runt om i vindalen. Alternativt rekommenderas en guidad vintur med transport. Spendera eftermiddagen och kvällen i och runt den pittoreska staden Franschhoek.
Dag 6. Somerset West/Hermanus. Efter frukost tar ni er till Vergelegen vingård, en av de vackraste vingårdarna i västra Kapprovinsen. Picknick är bokad i Camphor forest, vingårdens egna ”sherwoodskog” med skattjakt för barn, vinprovning för vuxna. Därefter kör ni till den charmiga kuststaden Hermanus, incheckning på trevligt centralt Guesthouse. Eftermiddag och kväll tillbringas i Hermanus stad.
Dag 7. Hermanus/Aktiviteter. En dag att välja mellan olika aktiviteter: Kajakpaddling, valsafari (juni-början av dec), ridning bland vildhästar, hajsafari, besök de vackra stränderna, valmuseet, shoppa i gallerier och butiker etc.
Dag 8-10. Hermanus/Garden Route. Ni lämnar Hermanus före lunch och tar er längs vackra Garden Route. Det finns många spännande upplevelser längs Garden Route, vars natursköna kuststräcka sträcker sig från Mossel Bay i väst till Storms River Mouth i öst, och från Indiska Oceanen i söder till toppen av bergskedjorna Outeniqua och Tsitsikamma i norr. Övernattning i Knysna eller Plettenberg Bay på ett trevligt Guesthouse i 3 nätter (ca 4,5 timme).
Dag 11. Garden Route/Kariega Game Reserve. Efter frukost kör ni längs Garden Route till Port Elizabeth (ca 2,5 timmar) och lämnar hyrbilen. Lunch-stop på vägen. Ni blir sedan upphämtade och skjutsade till Kariega Game Reserve (ca 1,30 timme). Eftermiddag incheckning på Kariega Game Reserve, Safari.
Dag 12. Kariega Game Reserve. Safari Kariega Game Reserve.
Dag 13. Kariega Game Reserve/Hemresa. Morgonsafari, efter lunch transfer till Port Elizabeth flygplats. Hemresa via Kapstaden eller Johannesburg. Ankomst till Sverige på förmiddagen/eftermiddagen dag 14.

Njut av friheten av att ta dig runt på egen hand – Upplev Sydafrika, i samarbete med Auto Europe, garanterar dig ett förmånligt pris på hyrbil. Kontakta Upplev Sydafrika så hjälper vi till att boka din hyrbil.

 

TILLBAKA TILL FAMILJERESOR.

 

Viktigt att veta: Den så kallade ”peak” säsongen i december/januari är mycket populär och kräver bokning av boende, safari, restauranger och vissa upplevelser/aktiviteter lång tid i förväg.

För bokning och kostnadsförslag kontakta Upplev Sydafrika.

FAMILJERESA 1
FAMILJERESA 2