Leopard i Sabi Sand Game Reserve. Foto: Upplev Sydafrika
Flodhäst i Timbavati. Foto: Upplev Sydafrika
Camp Jabulani, Kapama Game Reserve. Foto: Upplev Sydafrika
Safari i MalaMala Game Reserve. Foto: Upplev Sydafrika
Vildhund i Manyeleti Game Reserve. Foto: Upplev Sydafrika
Gepard i Sabi Sand. Foto: Upplev Sydafrika
Lejonstopp i Sabi Sand. Foto: Upplev Sydafrika
Frukost i bushen, Sabi Sand Game Reserve. Foto: Upplev Sydafrika
Leopard i Manyeleti Game Reserve. Foto: Upplev Sydafrika
Leopard i Timbavati. Foto: Upplev Sydafrika
Noshörningar i Greater Kruger. Foto: Upplev Sydafrika
Leopard i Sabi Sand Game Reserve. Foto: Upplev Sydafrika
Hyena i Kapama Game Reserve. Foto; Upplev Sydafrika
Bufflar i Sabi Sand. Foto: Upplev Sydafrika
Noshörningar. Foto: Upplev Sydafrika
Trevligt sällskap på lodgen i Sabi Sand. Foto: Upplev Sydafrika
title 1

SAFARI I GREATER KRUGER NATIONALPARK

Safari i Greater Kruger nationalpark håller absolut världsklass. Här har du stor chans att se ”the Big 5”

Safari i Greater Kruger nationalpark håller absolut världsklass. Här har du stor chans att se ”the Big 5”

Krugerparken som är över två miljoner hektar, lika stort som Israel, ligger i provinserna Mpumalanga och Limpopo i nordöstra Sydafrika. Krugerparken är den största nationalparken och en av världens djurrikaste. I angränsning till nationalparken ligger många privata naturreservat och tillsammans utgör detta område ”Greater Kruger National Park”. Greater Kruger nationalpark inkluderar de privata naturreservaten; Sabi Sand, Timbavati, Makuya, Letaba, Balule, Klaserie, Umbabat, Manyeleti.

I Greater Kruger finns stor chans att se ”the Big 5” men är givet beroende av säsong samt duktiga guider och spårare. Upplev Sydafrika rekommenderar en safari i något av de privata reservaten samt boende på en trevlig privat lodge i Greater Kruger, där oftast priset är ”all inclusive”, vilket inkluderar all mat (3 mål om dagen) samt 2 guidade safariturer per dag. I privata reservat tillåts duktiga guider och spårare åka ”off road” för att komma djuren nära. Många av dessa reservat ligger i anslutning till Krugerparken, vilket gör att djuren vandrar fritt emellan. Vissa loger erbjuder ”bush walks” med specialutbildade guider och där man under promenaden fokuserar på ”the small 5” (elefantskruven, buffelvävarna, leopardsköldpaddan, myrjonen, noshörbaggen) och får lära sig mer om växter och natur. Det finns många lodger i olika prisklasser som erbjuder fantastiska safariupplevelser.

Under åren har Upplev Sydafrika besökt ett 80-tal olika lodger i Greater Kruger nationalpark. Vi har samlat de lodger som vi rekommenderar under 4-stjärniga och 5-stjärniga lodger.

 


TILL 4-STJÄRNIGA LODGER


TILL 5-STJÄRNIGA LODGER / LYXLODGER

 

TILLBAKA TILL SAFARI SYDAFRIKA.

 

Kontakta Upplev Sydafrika för mer information, bokning och kostnadsförslag.

Kruger nationalpark/Krugerparken

Kruger nationalpark ligger i provinserna Mpumalanga och Limpopo, i nordöstra Sydafrika. Nationalparken är en av världens djurrikaste. Parken är ca 350 km lång och 60 km bred, och täcker en yta av ca 20 000 km². Krugerparken inrättades ursprungligen 1898 av den dåvarande presidenten Paul Kruger som en skyddszon, Sabi Game Reserve, för att skydda djuren från den hänsynslösa jakten som pågick på 1800-talet. 1926 blev det stora området nationalpark. 1961 infördes stängsel i parken, och sedan 2000-talet utvidgas nationalparken med liknande parker i Zimbabwe och Moçambique. I Krugerparken finns det 150 olika däggdjur, såsom ett stort antal antiloper, giraffer, apor, hjortdjur, lejon och elefanter, över 500 fågelarter samt 115 olika kräldjursarter. Här finns även ”the Big 5” (de fem stora) – lejon, elefant, noshörning, leopard och afrikansk buffel. Infrastrukturen gör området lättillgängligt för turister och forskare men det finns restriktioner för var man får stanna och vistas, allt för att skydda djuren. I angränsning till Krugerparken ligger många privata naturreservat där djuren kan gå fritt emellan. Man kan åka på safari året om.

INFORMATION
GREATER KRUGER
Till Krugerparken kan man flyga inrikes från t ex Johannesburg och Kapstaden. Flygplatser som ligger i Krugerparkens absoluta närhet:

• Kruger Mpumalanga International Airport (i närheten av Nelspruit)

• Hoedspruit flygplats (Hoedspruit)

• Skukuza flygplats (Skukuza)

• Man kan också flyga direkt till vissa lodger.
Säsongen sträcker sig året om. Under vintermånaderna april-oktober är det torrt och många djur söker sig då till vattenhålen, vilket gör det lättare att upptäcka djuren.