OM HÄLSOINRIKTADE RESOR

Upplev Sydafrika anordnar hälsoinriktade resor till Hermanus i västra Kapprovinsen

Upplev Sydafrika anordnar hälsoinriktade resor till Hermanus i västra Kapprovinsen

Hälsa handlar om balans i tillvaron och varför inte ta tillfället i akt och kombinera en sund, aktiv hälsovecka med fantastiska mat- och vinupplevelser i en underbar omgivning. Mellan de hälsoinriktade aktiviteterna får du njuta av sol, natur och upplevelser i vackra Hermanus. Vi vänder oss till en bred målgrupp som vill få ut lite mer av sin resa genom att kombinera en hälsoinriktad vecka (se olika program) med kulinariska och spännande upplevelser i en vacker naturskön miljö.

Läs nedan om de hälsoinriktade programmen:
 

Program – Motion/träning & kost

7 DAGAR HÄLSOINRIKTAD RESA – MOTION/TRÄNING & KOST

– Du som är i behov av en hälsosam förändring av din livsstil, vill komma igång med motion och få hjälp med ett individanpassat motionsupplägg och kostrådgivning.

– Du som vill prestera bättre och få ut mer av din träning med fokus på ett individanpassat träningsupplägg och kostrådgivning.

Under en vecka får du hälsovägledning/coaching av en svensk hälsovägledare. En timme varje dag ägnas åt individanpassad motion/träning. Varannan dag får du ta del av grundläggande teori inom hälsa, motion/träning, kost & näringslära (hur ser din kosthållning ut, hur kombinerar du din kost med rekommendationerna för fysisk aktivitet etc). Du får hjälp att sätta upp realistiska mål inom motion/träning samt stöd och ”push” att sträva mot dessa mål. Du får även hjälp med en individuell träningsplan. För detaljerat program se MOTION/TRÄNING & KOST.
 

Program – Yogaresor

7 DAGAR HÄLSOINRIKTAD RESA – YOGARESOR

Du som vill utveckla dina yogakunskaper eller bara njuta av en underbar yogasemester.

Under en vecka ägnar du ca 1 timme om dagen åt yogaundervisning. Du får hjälp att förbättra ditt utövande inom hatha- och vinyasayoga. Att finna balans mellan kropp, själ, sinne och komma i kontakt med sin andlighet är vad yoga handlar om. Du tränar styrka, rörlighet och balans samt praktiserar olika andnings-, avslappnings- och koncentrationsövningar. Med oss kan du boka en resa med medföljande svensk yogalärare eller delta på en yogaresa med en lokal och engelskspråkig lärare. Våra resor bedrivs på olika nivåer efter önskemål och behov. Yogaerfarenhet: nybörjare eller erfaren. För detaljerat program se YOGARESOR.

 

Hälsovägledare/instruktörer/lärare:

Våra verksamma hälsovägledare/instruktörer/lärare är inriktade på olika områden inom hälsa. Gemensamt är att de har en gedigen utbildning och lång erfarenhet att vägleda/coacha människor inom hälsa samt en stor passion för vad de gör. Nedan följer en kort beskrivning om var och en.


Sarah Jonsson, Beteendevetare och Yogalärare
I grunden har Sarah en fil. kand. i psykologi samt är utbildad Friskvårdskonsult med inriktning stresshantering. Sedan 2001 har Sarah undervisat i yoga på olika studios och företag, med bas i Stockholm. Senare åren har hon tillbringat mycket tid i San Francisco och New York för att fördjupa sig vidare för många av världens idag ledande yogalärare. Förutom klassisk hathayoga och vinyasayoga undervisar Sarah idag med mer terapeutiska yogaformer som yin och restorative.

Sarah undervisar yoga i program – Yogaresor.

 

 

Malin Engström, Hälsopedagog
Som Hälsopedagog, med en fil. kand. i folkhälsovetenskap, har Malin arbetat som konsult och ansvarat för olika hälsoprojekt, bland annat inom Försvarsmakten. Hon har många års erfarenhet av att vägleda/coacha både ”kom-i-gångare” och elitmotionärer inom hälsa med fokus på individanpassad motion/träning, kost och stress/stresshantering. Malin har 16 års erfarenhet inom träningsbranschen och är utbildad gruppträningsinstruktör. Hon är även diplomerad klassisk massör.

Malin är hälsovägledare i program – Motion/träning & kost.

 

 

Karin Brodin, Beteendevetare
Som utbildad Beteendevetare med en fil. kand. i psykologi har Karin arbetat med hälsa i olika former sedan 1996. Karin har varit verksam på flera hälsoföretag som bland annat sportkoordinator och träningsansvarig. Hon har många års erfarenhet av strategiskt hälsoarbete med inriktning på hälsa och arbetsmiljö och har ansvarat för olika hälsoprojekt. Med lång erfarenhet inom träningsbranschen har Karin en bakgrund som dansare. Hon är utbildad grupp- och styrketräningsinstruktör, personlig tränare samt utbildad inom yoga.

Karin är hälsovägledare i program – Motion/träning & kost.

 

Ingela Sundström, Hälsopedagog och Socionom
Ingela är utbildad Hälsopedagog, har en fil. kand. i pedagogik och är utbildad Socionom. Hon har många års erfarenhet av att arbeta med strategiskt hälsoarbete inom skolan och har jobbat mycket med motivation till motion efter individuella behov. Ingela har genomfört och ansvarat för ett antal projekt inom stress/stresshantering. Ingela är utbildad gruppträningsinstruktör samt diplomerad klassisk- och energimassör.

Ingela är hälsovägledare i program – Motion/träning & kost.

 

För mer information kontakta Upplev Sydafrika.