Yogaresor i Hermanus. Foto: Leif Hansen
Massage på Birkenhead House, Hermanus. Foto: Royal Portfolio
Leeu Estate Spa. Foto: Leeu Collection
Utsikt från Leeu Estate Spa och poolområde. Foto: Leeu Collection
title 1

HÄLSOINRIKTADE RESOR, YOGARESOR

Kombinera en hälsoinriktad resa – i de vackraste miljöer – med att njuta av livets goda i form av fantastiska gourmet-, kultur- och naturupplevelser

Kombinera en hälsoinriktad resa – i de vackraste miljöer – med att njuta av livets goda i form av fantastiska gourmet-, kultur- och naturupplevelser

Program – Yogaresor

7 DAGAR HÄLSOINRIKTAD RESA – YOGARESOR

Hermanus är den perfekta destinationen för dig som önskar fokus på kropp, hälsa och att hålla igång.

 

Datum: Resans datum är på förfrågan. Resan går att förlängas eller förkortas och skräddarsys efter önskemål.

Reslängd: 6 nätter i Hermanus + 2 resdagar med flyg som bokas på egen hand.

Deltagarantal: Minst 4 personer.

 

Preliminärt program:

Dag 1. Avresa Sverige. Flyg från Sverige som bokas på egen hand. Mellanlandning med nattflyg och ankomst Kapstadens flygplats på morgonen dag 2 (samma tidszon sommar, +1 vinter).

Dag 2. Hermanus/”Briefing”. Upphämtning på Kapstadens flygplats för vidare transfer till den vackra kuststaden Hermanus. Incheckning på ett trevligt centralt Guesthouse. Lunch med ”briefing” på den vackert belägna restaurangen alldeles vid havet i centrala Hermanus. Eftermiddagen på egen hand i den charmiga staden. Kvällsmiddag på trevlig restaurang i nya hamnen.

Dag 3. Hermanus/Spabesök. Efter frukost, första yogapasset 1. Lunch på Hermanus bästa fiskrestaurang i nya hamnen. Eftermiddagen tillbringas på närliggande spa där man blir omhändertagna av duktiga spaterapeuter och massörer. Middag på trevlig restaurang i centrala Hermanus.

Dag 4. Hermanus/Hemel-en-Aarde. Efter frukost, yogapass 2. Lunch på en av Hermanus vackrast belägna vingårdar i dalen. Eftermiddagen: vinprovning i Hemel-en Aarde dalen, Hermanus vindistrikt. Middag på egen hand i Hermanus.

Dag 5. Hermanus/Egna aktiviteter. Efter frukost kan man välja mellan olika aktiviteter i och runt Hermanus på egen hand: ridtur bland vildhästar, valsafari med båt, hajsafari, golf på Hermanus Golf Club eller Arabella Golf Estate, vandring i bergen (lunch beroende på vald aktivitet). Eftermiddagen: yogapass 3. Middag på trevlig restaurang i Hermanus.

Dag 6. Hermanus/Stanford. Efter frukost, yogapass 4. På förmiddagen: vinprovning i den idylliska staden Stanfords oupptäckta vindistrikt (ca 15 min med bil från Hermanus), lunch på trevlig ekologisk restaurang. Eftermiddagen på egen hand i Hermanus. Välj mellan olika aktiviteter: shoppa i gallerier, butiker och marknad i Hermanus, vandra på den 2,1 mil långa Grotto Beach etc. Middag på trevlig restaurang i centrala Hermanus.

Dag 7. Hermanus/Botriver. Efter frukost, yogapass 5. Picknicklunch på vingård och vinprovning i Botriver (ca 20 min med bil från Hermanus). Eftermiddag på egen hand där man kan välja mellan olika aktiviteter. Middag och ”avstämning” på trevlig restaurang i centrala Hermanus.

Dag 8. Hermanus/Hemresa. Efter frukost, yogapass 6. Lunch och dag på egen hand i Hermanus – passa på att shoppa, lata sig vid beachen/poolen etc. Transfer från Hermanus till flygplatsen. Hemresa, nattflyg och landar i Sverige på förmiddagen dag 9.

 

Resan kan arrangeras tillsammans med svenska Sarah Jonsson, Beteendevetare och Yogalärare:
I grunden har Sarah en fil. kand. i psykologi samt är utbildad Friskvårdskonsult med inriktning stresshantering. Sedan 2001 har Sarah undervisat i yoga på olika studios och företag, med bas i Stockholm. Senare åren har hon tillbringat mycket tid i San Francisco och New York för att fördjupa sig vidare för många av världens idag ledande yogalärare. Förutom klassisk hathayoga och vinyasayoga undervisar Sarah idag med mer terapeutiska yogaformer som yin och restorative.

LÄS MER OM HÄLSOINRIKTADE RESOR.

 

För bokning och kostnadsförslag kontakta Upplev Sydafrika.

Program information: YOGARESOR

– Du som vill utveckla dina yogakunskaper eller bara njuta av en underbar yogasemester.

Under en vecka ägnar du ca 1 timme om dagen åt yogaundervisning. Du får hjälp att förbättra ditt utövande inom hatha- och vinyasayoga. Att finna balans mellan kropp, själ, sinne och komma i kontakt med sin andlighet är vad yoga handlar om. Du tränar styrka, rörlighet och balans samt praktiserar olika andnings-, avslappnings- och koncentrationsövningar. Med oss kan du boka en resa med medföljande svensk yogalärare eller delta på en yogaresa med en lokal och engelskspråkig lärare. Våra resor bedrivs på olika nivåer efter önskemål och behov. Yogaerfarenhet: nybörjare eller erfaren.