Cornellskop farm i Botriver. Foto: Jenny Korsén
Utflykt till Godahoppsudden. Foto: Brolin
Utsikt från Taffelberget, Kapstaden. Foto: Jenny Korsén
Struts från Oudsthoorn. Foto: Upplev Sydafrika
Leeu Estate poolområde i Franschhoek. Foto: Leeu Collection
Leeu Estate i Franschhoek. Foto: Leeu Collection
title 1

FAMILJERESOR

Upplev en spännande familjeresa i Sydafrika. Vackra vyer, förstklassiga viner och ”the Big 5”

Upplev en spännande familjeresa i Sydafrika. Vackra vyer, förstklassiga viner och ”the Big 5”

Sydafrika är ett land som erbjuder något för alla i familjen. Upplev en spännande familjeresa i vackra Kapprovinsen. Besök vingårdar, följ med på skattjakt, besök en strutsfarm och avsluta med en spännande safari med möjligheten att få se ”the Big 5”: lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard.

 

Förslag på städer och områden att besöka:

 

Kapstaden

Börja resan med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden med Taffelberget, Green Point, Waterkant, V&A Waterfront, Kirstenbosch botaniska trädgård och Two Oceans Aquarium som är några av de fantastiska sevärdheter som staden erbjuder. Det är lätt att förälska sig i Sydafrikas mest kända stad med dess storslagna natur, vackra kuster, vita stränder och molntäckta berg. Kapstaden är sevärdheternas mecka som erbjuder en stor variation av fantastiska upplevelser – något som passar för alla i familjen! Det finns gott om trevliga och bra boenden i olika prisklasser. Läs mer om UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN.

 

Franschhoek

Staden Franschhoek – som på afrikaans betyder den franska kroken – är välkänd för tre goda ting: äta gott, dricka gott och sova gott. Staden lever definitivt upp till sitt rykte, beläget i en av världens vackraste vindalar. Följ med på en ”hop-on hop off” tur med wine tram (vintåget) i Franschhoeks fantastiska vindal och testa det utsökta vinet på flera av de kända vingårdarna runt om i vindalen. För mer än 300 år sedan bosatte sig de franska hugenotterna i området, vars vin- och matkunskap idag har resulterat i Sydafrikas gastronomiska huvudstad. Det var först när de franska hugenotterna kom till Sydafrika som vinodlingen tog fart på allvar och i och med deras kunskap lades grunden till dagens sydafrikanska vinindustri. Runt den pittoreska staden hittar man några av de absolut bäst belägna vingårdarna i Sydafrika, varav många är barn- och familjevänliga. Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

 

Hermanus

Hermanus är beläget i det unika och attraktiva området i Walker Bay som omges av hav, berg och milslånga vita stränder. Hermanus med dess storslagna natur är mest känt som bästa stället i världen att skåda valar från land. Promenera längs klipporna, ”pathen” och spana på valar, njut av de finaste stränderna i världen, bland dessa den två mil långa Grotto Beach. Följ med på en valsafari (juni-december) eller en hajsafari. Besök Cape Aghulas, Afrikas sydligaste punkt där de två världshaven, Indiska oceanen och Atlanten möts. Läs mer om UPPLEV HERMANUS.

 

Garden Route

Det finns många spännande upplevelser längs Garden Route, vars natursköna kuststräcka sträcker sig från Heidelberg i väst till Storms River Mouth i öst, och från Indiska Oceanen i söder till toppen av bergskedjorna Outeniqua och Tsitsikamma i norr. Garden Route är ett av de populäraste resmålen i Sydafrika och längs sträckan finns mycket att uppleva så som vacker natur, golfbanor i världsklass, vackra oändliga vita stränder, vandringsleder etc. Tsitsikamma nationalpark räknas till ett av landets främsta vildmarksområden och är rena himmelriket för dem som gillar friluftsliv och äventyr. Läs mer om UPPLEV GARDEN ROUTE.

 

Safari i Sydafrika

Boka en safari i Krugerparken, Greater Kruger nationalpark som ligger i provinserna Mpumalanga och Limpopo, i nordöstra Sydafrika. Nationalparken är Sydafrikas största nationalpark samt en av världens djurrikaste. I Greater Kruger park finns det många lodger/boenden i olika prisklasser som erbjuder fantastiska safariupplevelser.

Alternativt, upplev en spännande safari i någon av de privata naturreservaten i närheten av Kapstaden, i östra Kapprovinsen, i området norr om Durban i KwaZulu-Natal eller i Madikwe Game Reserve, i nordvästra Sydafrika.

Läs mer om SAFARI SYDAFRIKA.

 

FÖRSLAG PÅ FAMILJERESA, 12 DAGAR I SYDAFRIKA MED SAFARI

FAMILJERESA 1

Förslag på resplan:
Kapstaden 4 nätter
Franschhoek 2 nätter
Hermanus 2 nätter
Safari 3 nätter i Greater Krugerparken
FAMILJERESA 2

Förslag på resplan:
Kapstaden 3 nätter
Franschhoek 1 natt
Hermanus 2 nätter
Garden Route 3 nätter
Safari 2 nätter på Kariega Game Reserve