Utsikt från Taffelberget. Foto: Henrik Engström
The Willaston bar på The Silo, Kapstaden. Foto: Royal Portfolio
Vandring upp på Taffelberget. Foto: Camilla Groth
Pingvinkolonin i Boulders Beach. Foto: Upplev Sydafrika.
title 1

AKTIVITETER KAPSTADEN & KAPHALVÖN – används ej!

Det finns mycket att se och uppleva i och kring Kapstaden och på Kaphalvön. Förädla din tid med några av dessa spännande upplevelser

Det finns mycket att se och uppleva i och kring Kapstaden och på Kaphalvön. Förädla din tid med några av dessa spännande upplevelser

Privat guidad heldagstur till Kaphalvön/Godahoppsudden

Boka en guidad privat tur, med transport och lokal guide, till den sydligaste delen av kaphalvön med dess storslagna natur. I nationalparken finns det chans att se djur, bland annat bontebok, eland och struts. Upplev den dramatiska Godahoppsudden där den portugisiske sjöfararen Bartholomes Diaz var den första europén att runda den fruktade udden 1488. Passa på att stanna till i Kalk Bay samt Simon’s Town med Boulders Bay och den afrikanska pingvinkolonin. Upplev Chapman’s peak drive, en av världens vackraste kustvägar. Besök en av de äldsta vingårdarna i landet, i vackra lummiga Constantia.Nummer ett var nog Godahoppsturen med den otroligt kunnige Garth. Vi fick så mycket kunskap och historia om Sydafrika i stort.

— Lena & Sven-Erik

 

Privat guidad heldagstur i och runt Kapstaden

Besök Taffelberget, det mest kända landmärket i Kapstaden och upplev den fantastiska panoramautsikten över Kapstaden från bergets topp. Vandra runt i det färgstarka Bo-Kaap-distriktet och lär dig om Cape-Malay arvet. Tillbringa eftermiddagen i Kirstenboschs botaniska trädgård, en av de mest bildsköna trädgårdarna i världen som ligger vackert i öde östra delarna av Tafffelberget. Avsluta din dag med ett besök till en av stadens vackraste stränder, längs kusten i Camps Bay. Andra intressanta sevärdheter som går att inkludera: Lions Head, Green Point Stadium, slottet, Company Gardens, Long Street och Adderley Street, V&A Waterfront, distrikt 6 Museum samt Green Market Square.

 

Privat guidad cykeltur genom Kapstaden

Boka en cyckeltur med guide som tar dig runt i Kapstaden. Besök följande sevärdheter: Adderlay Street, Bo-Kaap-distriktet, Company Gardens, St. George’s Mall, Green Point Stadium och Eco-Park samt slottet.

 

Taffelberget

Ta linbanan upp till toppen av det praktfulla 1085 m höga Taffelberget. Turen tar ca 5 minuter och roterar i 360 grader med spektakulär utsikt över den vackra Kapstaden. Uppe på berget finns ett café, souveniraffärer samt tillgång till guidade turer och några lätta vandringsleder. För information och bokning av biljetter.

Det går även att bestiga berget via fot. En av de vackrare turerna upp på Taffelberget är Skeleton Gorge, som utgår från Kirstenbosch botaniska trädgård. Med spektakulär utsikt över Kaphalvön tar det ca 4-5 timmar att vandra upp och ner. Från framsidan av Taffelberget går den vackraste turen upp, India-Venster, med fantastisk utsikt över tolv apostlarna, Camps Bay, Atlanten och Kapstaden, bitvis mycket branta sluttningar (tid beroende på vandringsvana).

 

Kirstenbosch botaniska trädgård

Kirstenbosch botaniska trädgård är en av de mest bildsköna trädgårdarna i världen. Gården är vackert belägen i östra delarna av Taffelberget och inrymmer mer än 7000 av de 22000 inhemska växtarter som finns i Sydafrika. Trädgårdslandskapet innefattar 36 hektar och bästa perioden att besöka Kirstenbosch är mellan mitten av augusti till mitten av oktober då det mesta står i blom.

 

Two Oceans Aquarium

Gör ett besök till Two Oceans Aquarium och upplev det magnifika havets invånare på nära håll. För information och bokning av biljetter.

 

Robben Island

Besök fängelseön Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i 19 av sina 27 år som fånge. En av Kapstadens populära sevärdhet som tar ca 1 timme med båt från Waterfront. Turen inkluderar en guidning genom fängelset och Mandelas cell samt en 45 minuters busstur runt ön. De flesta guider är före detta fångar. Totalt tar turen 3,5-4 timmar (inklusive båtturen). För information och bokning av biljetter.

 

Privata vinturer i Constantia/Kapstaden

Boka en guidad vintur i lummiga, vackra Constantia, Kapstadens vindistrikt där många av landets äldsta och mest magnifika vingårdar finns.

 

Bröllopsarrangemang

Vi hjälper till att anordna bröllop på en vingård, i en romantisk lantmiljö eller på den milslånga vita stranden.

 

Helikoptertur

Boka en oförglömlig helikoptertur i västra Kapprovinsen. Upplev Kapstaden – en av världens vackraste städer –  från ovan.

 

Övriga aktiviteter/turer:

Kitesurfing, golfpaket, barnhem, kåkstad, fyrhjuling/quad bike, snorkla med sälar, skärmflyg, picknick eller annat efter önskemål.

 

TILLBAKA TILL UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN.

 

Kontakta Upplev Sydafrika för mer information, bokning och kostnadsförslag.

AKTIVITETER KAPSTADEN

Vi hjälper till att boka:


• Privata guidade turer med transport

• Vandringar

• Vinturer

• Hajsafari

• Helikopterturer

• Restauranger/picknick

• Valsafari (juni-början på december)

• Golfpaket

• Bröllopsarrangemang

• Annat efter önskemål
BOKAS PÅ EGEN HAND

•Taffelberget

•Robben Island

•Two Oceans Aquarium