Hajsafari. Foto: Patrik Severgårdh.
Cornellskop farm. Foto: Christer Petersson.
Vintur i Hemel-en-Aarde, Hermanus. Foto: Upplev Sydafrika.
Ridtur på beachen. Foto: Nicolas Gafgo.
Skärmflygning. Foto: Talita Engelbrecht.
Bouchard Finlayson vingård. Hemel en Aarde Valley Hermanus. Foto: Cecilia Bohman
Vandring i Fernkloof naturreservat, Hermanus. Foto: Upplev Sydafrika
Valsafari i Walker Bay, Hermanus. Foto: Upplev Sydafrika
De Kelders grottor. Foto: Leif Hansen
title 1

AKTIVITETER HERMANUS/OVERBERG – används ej!

Hermanus, och området det ligger i, Overberg, är paradiset för vinkännare, vandrare, fiskare, golfare och andra aktivitetssökare. Här kan du njuta av i stort sätt allt som går att njuta av

Hermanus, och området det ligger i, Overberg, är paradiset för vinkännare, vandrare, fiskare, golfare och andra aktivitetssökare. Här kan du njuta av i stort sätt allt som går att njuta av

 

Valsafari

Bara några meter från land på klipporna kan man se lekande valar i bukten, vilket gör Hermanus till det bästa stället i världen att skåda dessa enorma däggdjur. Under valsäsongen, som sträcker sig från juni till början av december, kan man få uppleva Sydkapare (Southern Right Whale), knölval (Humpback Whale) och Brydes fenval (Bryde’s Whale). I september förbereder sig hela staden för valfestivalen och tusentals turister från hela världen är på plats för att fira de magnifika Southern Right Whale ankomst. Boka en exklusiv landbaserad valtur. Alternativt, om man vill ge sig ut på valsafari med båt, hjälper vi till att arrangera det med någon av de licensierade operatörerna i Hermanus. Information om Southern Right Whale.

 

Hajsafari

Cirka 2 timmar med bil från Kapstaden, 40 minuter med bil från Hermanus, ligger den världs-haj-berömda staden Gansbaai, där du från båt och i bur under vattnet kan se vithaj. Från Hermanus tar turen en halv dag och startar oftast på morgonen.Hajsafarin får toppbetyg, och vi såg flera stora hajar. Informationen vid frukosten före utfärden bidrog till ett seriöst intryck av företaget, och särskilt deras personal, som det var gott om och gjorde att alla som önskade också kunde få hjälp med sin utrustning inför dykningen i hajburen. Båt, utrustning, hajbur :), allt gav ett mycket gott intryck och var i så bra skick som man kan begära. Våtdräkter i alla storlekar, bra cyklop mm. Barnen fick hjälp och kände sig trygga, så även de kunde dyka utan problem. Tiden ändrades från samling vid nio till sju, men de informerade både via sms och till vårt boende, så vi fick informationen ordentligt och i bra tid. En superdag och garanterat med minnen som kommer finnas kvar länge.

— Lars Öquist

 

Vinturer och vinprovning

Färre människor har upptäckt de mer genuina och mindre kommersiella vindistrikten runt Hermanus. Detta gör att Hermanus och vindistrikten omkring har färre turister och mindre exploatering. Njut av en fantastisk vintur genom den vackra Hemel-en-Aarde dalen, det näst sydligaste vindistriktet i Sydafrika. Variationen på vin är stor och dess prisbelönta Pinot Noir, Chardonnay och Sauvignon Blanc i världsklass. Vi hjälper till att välja ut några speciella vingårdar, alla med olika karaktär: några för de sagolika gårdarna, andra för det extra goda vinet. Många av vingårdarna erbjuder picknick.


Vår guide och chaufför på vinresan var helt outstanding båda två. Förutom stora kunskaper i ämnet berättade guiden också om Sydafrikas historia och utveckling, vi hade en fantastisk behållning av det.

— Anna Hallencreutz

 

Skärmflyg

När vinden kommer från rätt håll, anses bergen som omger Hermanus som de bästa i hela Kapprovinsen för skärmflygning.

 

Kajakpaddling

Paddla kajak i den valtäta bukten eller följ med på en solnedgångskryssning i lagunen.

 

Stadsvandring

Hermanus kryllar av små fascinerande butiker, gallerier och ett antal marknader, alla inom gångavstånd. För konstintresserade, besök Rossouw Modern Art Galleries i centrala Hermanus.

 

Helikopter

Boka en fantastisk helikoptertur i västra Kapprovinsen. Upplev vackra Overberg och Hermanus från ovan.

 

Ridtur bland vildhästar

Rooisand Nature Reserve ligger i närheten av Kleinmond, ca 35 minuter med bil från Hermanus. För den erfarne ryttaren, upplev en ridtur i fantastisk natur på beachen, bland vildhästar eller passa på att ta några ridlektioner. Boka en 1,5 timmes ridtur på beachen alternativet en längre tur (ca 4 timmar) som inkluderar picknick eller frukost/lunch på restaurang.

 

Golf

Golfa på två av de vackraste golfbanorna i hela landet: Hermanus Golf Club som ligger i centrala Hermanus och den internationella mästerskapsbanan Arabella Golf Course som ligger ca 26 km från Hermanus vid lagunen intill Bot River. Information om Hermanus Golf Club samt Information om Arabella Golf Course.

 

Vandring …

Där hav möter berg finns ca 50 km vandringsled, med oexploaterad vacker natur bestående av fynbos (kust- och bergsbuskar) som sträcker ut sig över Hermanus och erbjuder spektakulär utsikt över Hemel-en-Aarde dalen och Walker Bay. Följ med på en guidad tur och välj mellan en lättare eller mer avancerad vandringsterräng.

 

… Green Mountain Trail

Upplev en minnesvärd vandring bland flora och fauna i enastående vacker natur i Elgin Valley, västra Kapprovinsen. Vandringen är sammanlagt 60 km, uppdelat på fyra nätter/fyra dagar. Boendet är av hög standard och de lokalt producerade vinerna likaså. Vandringarna lokala guider, boende, måltider (exklusive dryck), vinprovningar.  Läs mer om VANDRINGSRESOR.

 

Fiske

Fiskare från hela landet lockas till Hermanus för att prova sin fiskelycka längs klipporna. Från land kan man fiska galjoen (sydafrikas nationalfisk), steenbras, cob, red roman, silver fish, red stumpnoe, john brown etc. Från båt fiskar man yellowtail, Cape salmon, tunny och snoek. Fisketillstånd kan ordnas på den lokala posten och räcker ett år. Följ med på en djuphavsfiske tur.

 

TILLBAKA TILL UPPLEV HERMANUS/OVERBERG

 

Kontakta Upplev Sydafrika för mer information, bokning och kostnadsförslag.

AKTIVITETER HERMANUS

Vi hjälper till att boka:

boenden, aktiviteter, utflykter/picknick, restauranger, besök på vingårdar, valsafari (juni-bör jan på december), hajsafari, ridturer, golfpaket, vandringar etc.


Valsafari:

Valsäsongen sträcker sig från juni till början på december. Tre vanligaste valsorten är Sydkapare (Southern Right Whale) knölval (Humpback Whale) och Brydes fenval (Bryde's Whale).


Vithajsafari:

Säsongen sträcker sig över hela året. Inget dykcert behövs för att delta i en vithajsafari.

Visste du att:

Några kilometer söder om den lilla fiskebyn Gansbaai ligger Shark Alley. Shark Alley utgör en kanal mellan Dyer Island och Geyers Rock och är känt över hela världen som en av de bästa platserna för dykning med vithaj i bur. På Dyer Island finns ca 50 000 pälssälar som utgör mat till den stora vithajen och som resulterat i att tusentals hajar trålar genom kanalen och letar efter sin nästa måltid.

Vithajarna är skyddade i Sydafrikas hav. Att dyka utanför buren får endast ske med specifikt tillstånd, i samband med forskning eller fotografering.