Leeu House i Franschhoek. Foto: Leeu Collection
Utsikt över Franschhoek vackra vindal. Foto: Upplev Sydafrika
Vergelegen vingård från 1685. Foto: Upplev Sydafrika
Franschhoek vackra vindal. Foto: Henrik Engström
Lanzerac Manor House i Stellenbosch. Foto: Lanzerac
Bland vinrankor. Foto: Royal Portfolio
Mullineux Family Wine, Franschhoek. Foto: Leeu Collection
La Residence i vindistrikten, Franschhoek. Foto: Royal Portfolio
title 1

UPPLEV VINDISTRIKTEN

Upplev några av världens vackraste vindistrikt i västra Kapprovinsen

Upplev några av världens vackraste vindistrikt i västra Kapprovinsen

Upplev de vackraste och mest välrenommerade vindistrikten i västra Kapprovinsen. Besök noga utvalda vingårdar där vinerna är av absolut världsklass. Möt passionerade vinmakare och tillsammans med dem ta del av deras kärlek för det fulländade inom vinmakeri. Det perfekta resmålet för dig som vill uppleva den ultimata vinupplevelsen i en sagolikt vacker miljö.

Staden Franschhoek – som på afrikaans betyder den franska kroken – är välkänd för tre goda ting: äta gott, dricka gott och sova gott. Staden lever definitivt upp till sitt rykte, beläget i en av världens vackraste vindalar. För mer än 300 år sedan bosatte sig de franska hugenotterna i området, vars vin- och matkunskap idag har resulterat i Sydafrikas gastronomiska huvudstad. Det var först när de franska hugenotterna kom till Sydafrika som vinodlingen tog fart på allvar och i och med deras kunskap lades grunden till dagens sydafrikanska vinindustri. Det finns många övernattningsmöjligheter i olika prisklasser och runt den pittoreska staden hittar man några av de absolut bäst belägna vingårdarna i Sydafrika.

citatteckenFranschhoek är verkligen en mysig och vacker stad med alla restauranger, caféer, butiker, gallerier mm, och med spektakulära omgivningar. Att se solnedgången reflekteras i bergen var lika häftigt varje kväll och kanske särskilt att se den från restaurang Rocca första kvällen.
citattecken
— Lars Öquist

Franschhoek Wine Tram (vintåg) tar dig runt till flera fantastiska vingårdar. Följ med på en ”hop-on hop off” tur med wine tram i Franschhoeks fantastiska vindal och testa det utsökta vinet på flera av de kända vingårdarna runt om i vindalen. För mer information läs här.

citatteckenFranschhoek och Holden Manz var det bästa och mysigaste tyckte vi men åter alla har varit bra.
Transfer har funkat perfekt och alla restauranger du bokat har varit magiska (tack för mina nya kilon :))

citattecken
— Olle Grönberg


Stellenbosch
med dess viktorianska och holländska arkitektur och historiska byggnader utmärker sig som en pulserande universitetsstad med många restauranger, barer, klubbar samt boende i olika prisklasser. Områdets rika jordmån är en förutsättning för att producera frukt, grönsaker och bra vin. Omgiven av spektakulära berg, är vindistriktet det mest kända i Sydafrika och klimatet gör det idealiskt för vinproduktion. Stellenbosch är Sydafrikas vinhuvudstad som var först med att marknadsföra en så kallad ”wineroute”, vintur (1971). Här ligger många av landets populäraste vingårdar, väl värda ett besök.

Vandring bland vingårdar: För vinälskare – delta i en vandring bland vingårdar. Turen går genom vinlundar, genom vackra vindalar med överträffande utsikt över hela Stellenbosch Mountain Range.

Kontakta Upplev Sydafrika så skräddarsyr vi en vandring efter intresse och önskemål.

citattecken… fantastisk vandring med en fantastisk guide som lärde oss allt om vinodling och vintillverkning, helt suveränt!! Nästa dag startade tidigt med samma guide som tog oss till en nationalpark för en vandring på 17 km. Helt otrolig vandring som tog oss upp, upp, upp till en utsiktsplats på 1500 m höjd, där vi såg nästan ända till Franschhoek. Vandringen tog totalt sju timmar och var helt suverän, guiden kunde allt om blommor o växter, termiter o skalbaggar – så vi lärde oss jättemycket under vandringen!! Den här vandringen är helt super och kan varmt rekommenderas, men den kräver en hel del + lite till av deltagarna. Vi är så otroligt nöjda med Stellenbosch, hit måste vi komma tillbaka!!
citattecken
— Thomas & Eva Kling


Paarl
är den nordligaste staden i de vackra vindistrikten. Namnet Paarl härrör från holländskans peerlberg (pärlberget) och kommer från de tre släta pärlliknande granitkuplerna i utkanten av staden. Väster om staden ligger bergsområdet och naturreservatet Paarl Mountain. På båda sidor om de imponerande Paarl Mountain breder de vackra vingårdarna ut sig. Vingårdarna runt Paarl står för ca en femtedel av Sydafrikas totala vinproduktion.

Vintur: Vi hjälper till att boka privata hel- och halvdagsturer i och runt vindistrikten i Franschhoek, Stellenbosch och Paarl. Turerna inkluderar alla vinprovningar, inträden till vingårdar/vinkällare samt transport till och från ditt boende. Turerna skräddarsys efter dina behov gällande vin, vindistrikt och andra eventuella önskemål.

Helikoptertur: Boka en fantastisk helikoptertur i västra Kapprovinsen. Upplev de vackra vindistrikten runt Franschhoek, Stellenbosch och Paarl från ovan.

Kontakta Upplev Sydafrika för mer information, bokning och kostnadsförslag.

Fakta: VINDISTRIKTEN

Vi hjälper till att boka: boenden, aktiviteter, restauranger, besök på vingårdar, ridturer, golfpaket, vandringar, bröllopsarrangemang etc.

Då det i vindistrikten finns över 220 vingårdar hjälper vi till att välja ut några favoriter med olika karaktär, några för de sagolika gårdarna, andra för det extra goda vinet.
Visste du att:

I Franschhoek vindal finns det 49 vingårdar.

I Stellenbosch vindal finns det 152 vingårdar.

I Paarl vindal finns det 27 vingårdar.
UPPLEV HERMANUS - Läs mer!
UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN - Läs mer!
UPPLEV VINDISTRIKTEN - Läs mer!
UPPLEV GARDEN ROUTE & ROUTE 62 - Läs mer!
SAFARI SYDAFRIKA - Läs mer!
RUNDRESA NAMIBIA - Läs mer!
SAFARI BOTSWANA - Läs mer!
SAFARI ZAMBIA - Läs mer!
SOL OCH BAD - Läs mer!