Noshörningar i Greater Kruger (big 5). Foto: Upplev Sydafrika
Leopard i Greater Kruger (big 5). Foto: Upplev Sydafrika
Afrikanska bufflar i Kwande Private Game Reserve (big 5). Foto: Upplev Sydafrika
Elefantstopp i Greater Kruger (big 5). Foto: Upplev Sydafrika
Lejon i Greater Kruger (big 5). Foto: Upplev Sydafrika
title 1

SAFARI I SYDAFRIKA

Upplev djuren och naturen i särklass på en safari i Sydafrika

Upplev djuren och naturen i särklass på en safari i Sydafrika

Föreställ dig den mest spännande safariupplevelsen i någon av de privata naturreservaten i närheten av Kapstaden, runt Port Elizabeth i östra Kapprovinsen eller i världens äldsta och största viltreservat, Greater Kruger i nordöstra Sydafrika. Om du har tur kommer du att se ”the Big 5”, noshörning, leopard, lejon, elefant, buffel och en mängd andra djur som geparder, giraffer, flodhästar, zebror, krokodiler, antiloper…

Vi tipsar om och hjälper till att boka safariupplevelser i Kapprovinsen samt i Sydafrikas största nationalpark, Greater Kruger nationalpark.

Vilken safari bör du välja?

Upplev Sydafrika rekommenderar en safari i en privat park/reservat, i angränsning till Krugerparken, med trevligt boende på lodge där oftast priset är ”all inclusive”, vilket inkluderar all mat (3 mål om dagen) samt 2 guidade safariturer per dag. I de privata reservaten tillåts man åka i mer svåråtkomlig terräng tillsammans med duktiga guider och spårare, vilket gör det lättare att se djuren i dess naturliga miljö.

Som förstagångssafari och/eller om du inte har möjlighet att resa runt inom landet och har mindre tid till förfogande, kan du välja att boka en safari i närheten av Kapstaden eller längs Garden Route. Det finns många lodger att välja mellan i olika prisklasser. Boka en dagsafari eller spendera en eller två nätter, beroende på hur intresserad du är av ”djur utan bur”. Detta område är malariafritt.

SAFARI I OMRÅDET RUNT KAPSTADEN – läs mer!

I området runt Port Elizabeth finns många trevliga privata reservat som erbjuder safariupplevelser på mycket hög nivå (malariafritt). Från Kapstaden kan man bila tur och retur, alternativt flyga till Port Elizabeth tur och retur eller bila en väg/flyga en väg (Kapstaden – Port Elizabeth 748km,  plus ytterligare ca 150km till närmsta safaripark).

SAFARI I OMRÅDET RUNT PORT ELIZABETH – läs mer!

I området Kwazulu-Natal, i nordöstra Sydafrika, finns flera trevliga safarialternativ. Då området är varmare med tropiskt klimat går det alldeles utmärkt att kombinera en safari i Kwazulu-Natal med en sol- och bad på närliggande lodge.

SAFARI I KWAZULU-NATAL – läs mer!

Upplev en oförglömlig safari i Greater Kruger (största nationalparken och en av världens djurrikaste) som ligger i nordöstra Sydafrika. Beroende på om man vill börja eller avsluta med safari, bokas det internationella flyget därefter samt inrikesflyg från Kapstaden till Johannesburg eller direkt till en av de flygplatser som finns i Krugerparkens absoluta närhet, eller omvänt om man väljer att börja med safari. I Greater Kruger finns det många lodger i olika prisklasser som erbjuder fantastiska safariupplevelser.

SAFARI I GREATER KRUGER NATIONALPARK – läs mer!

Info: SAFARI
Visste du att:

"The big 5" - de 5 stora - består av: leopard, elefant, lejon, afrikansk buffel samt noshörning.

Begreppet "the big 5" är ett samlingsnamn på de jakttrofédjur som förr i tiden var farligast för jägare att jaga till fots.
UPPLEV HERMANUS - Läs mer!
UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN - Läs mer!
UPPLEV VINDISTRIKTEN - Läs mer!
UPPLEV GARDEN ROUTE & ROUTE 62 - Läs mer!
SAFARI SYDAFRIKA - Läs mer!
RUNDRESA NAMIBIA - Läs mer!
SAFARI BOTSWANA - Läs mer!
SAFARI ZAMBIA - Läs mer!
SOL OCH BAD - Läs mer!