BH-–-Photography-–-Cliff_ny
Birkenhead House, Hermanus. Foto: Royal Portfolio
_MG_8216_rundresor
Utsikt från Chapman's Peak Drive, Kaphalvön. Foto: Patrik Severgårdh
TS-–-Photography-–-The-Silo-–-Under-Construction_ny
Waterfront, Kapstaden. Foto: Royal Portfolio
dag8_kap
Vacker vy över Kaphalvön. Foto: Henrik Engström
IMG_7106_ny
Utsikt från "roof top" bar på The Silo, Kapstaden. Foto: Upplev Sydafrika
SA-2010-2011-00007_ny
Vindistrikten runt Stellenbosch. Foto: Upplev Sydafrika
IMG_1005_klar
Walker Bay, Hermanus. Foto: Henrik Engström
room2_balcony_mh_ny
Utsikt från Ellerman House, Kapstaden. Foto: Ellerman House
title 1

RUNDRESOR SYDAFRIKA

Upplev en oförglömlig rundresa i vackra Sydafrika. Vi skräddarsyr din resa allt efter önskemål

Upplev en oförglömlig rundresa i vackra Sydafrika. Vi skräddarsyr din resa allt efter önskemål

Förslag på städer och vindistrikt att besöka:

Upplev pittoreska Franschhoek, med flera oförglömliga besök till Upplev Sydafrikas utvalda vingårdar och restauranger. Franschhoek är känd för tre goda ting: äta gott, dricka gott och sova gott. För mer än 300 år sedan bosatte sig de franska hugenotterna i området, vars vin- och matkunskap idag har resulterat i Sydafrikas gastronomiska huvudstad. Det var först när de franska hugenotterna kom till Sydafrika som vinodlingen tog fart på allvar och i och med deras kunskap lades grunden till dagens sydafrikanska vinindustri. Runt den pittoreska staden hittar man några av de absolut bäst belägna vingårdarna i Sydafrika.

Stellenbosch med dess viktorianska och holländska arkitektur och historiska byggnader utmärker sig som en pulserande universitetsstad med många restauranger, barer, klubbar samt boende i olika prisklasser. Områdets rika jordmån är en förutsättning för att producera frukt, grönsaker och bra vin. Omgiven av spektakulära berg, är Stellenbosch vindistrikt det mest kända i Sydafrika med många av landets populäraste vingårdar, väl värda ett besök. Över 220 vingårdar är etablerade i området och vi tipsar om några ”favoriter” med olika karaktär, några för de sagolika gårdarna, andra för det extra goda vinet. Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

Hermanus är beläget i det unika och attraktiva området i Walker Bay som omges av hav, berg och milslånga vita stränder. Hermanus med dess storslagna natur är mest känt som bästa stället i världen att skåda valar från land. Promenera längs klipporna, på ”pathen” och spana på valar eller följ med på en vandringstur i den vackra dalen. Njut av de finaste stränderna i världen, bland dessa den två mil långa Grotto Beach. Delta i en organiserad fisketur eller följ med på en båttur och fånga dina egna humrar. Besök Cape Aghulas, Afrikas sydligaste punkt där de två världshaven, Indiska oceanen och Atlanten möts. Läs mer om UPPLEV HERMANUS.

Tillbringa några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Det är lätt att förälska sig i Sydafrikas mest kända stad med dess storslagna natur, vackra kuster, vita stränder och molntäckta berg. Kapstaden är sevärdheternas mecka som erbjuder en stor variation av fantastiska upplevelser – något som passar alla! Det finns gott om trevliga restauranger, barer, nattklubbar, shopping etc. och bra boenden i olika prisklasser. Taffelberget, Green Point, Waterkant, Waterfront, Kirstenbosch botaniska trädgård och Robben Island är några av de fantastiska sevärdheter som staden erbjuder. Läs mer om UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN.

Längs västkusten, cirka två timmar från Kapstaden, ligger denna charmiga mindre fiskeby, Paternoster. Byn med dess vitkalkade hus och de karaktäristiska blå- och rödmålade båtar längs sandstränderna, har vuxit och blivit ett allt mer populärt resmål i Sydafrika. Promenera längs de långa vita stränderna och luncha på någon av de charmiga fisk- eller/och gourmet restaurangerna. Besök gallerier och köp dina kräftor direkt från de lokala fiskarna i byn.

reseforslag12 DAGARS RUNDRESA I VÄSTRA KAPPROVINSEN

Tips: RUNDRESOR