Cornellskop farm i Botriver. Foto: Jenny Korsén
Utflykt till Godahoppsudden. Foto: Brolin
Utsikt från Taffelberget, Kapstaden. Foto: Jenny Korsén
Struts från Oudsthoorn. Foto: Upplev Sydafrika
Leeu Estate poolområde i Franschhoek. Foto: Leeu Collection
Leeu Estate i Franschhoek. Foto: Leeu Collection
title 1

FAMILJERESOR

Upplev en spännande familjeresa i Sydafrika. Vackra vyer, förstklassiga viner och ”the Big 5”

Upplev en spännande familjeresa i Sydafrika. Vackra vyer, förstklassiga viner och ”the Big 5”

Sydafrika är ett land som erbjuder något för alla i familjen. Upplev en spännande familjeresa i vackra Kapprovinsen. Besök vingårdar, följ med på skattjakt, besök en strutsfarm och avsluta med en spännande safari med möjligheten att få se ”the Big 5”: lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard.

 

Förslag på städer och områden att besöka:

 

Kapstaden

Börja resan med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden med Taffelberget, Green Point, Waterkant, V&A Waterfront, Kirstenbosch botaniska trädgård och Two Oceans Aquarium som är några av de fantastiska sevärdheter som staden erbjuder. Läs mer om UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN.

 

Franschhoek

Staden Franschhoek – som på afrikaans betyder den franska kroken – är välkänd för tre goda ting: äta gott, dricka gott och sova gott. Staden lever definitivt upp till sitt rykte, beläget i en av världens vackraste vindalar. Följ med på en ”hop-on hop off” tur med wine tram (vintåget) i Franschhoeks fantastiska vindal och testa det utsökta vinet på flera av de kända vingårdarna runt om i vindalen. Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

 

Hermanus

Hermanus är beläget i det unika och attraktiva området i Walker Bay som omges av hav, berg och milslånga vita stränder. Hermanus med dess storslagna natur är mest känt som bästa stället i världen att skåda valar från land. Promenera längs klipporna, ”The Path” och spana på valar, njut av de finaste stränderna i världen, bland dessa den två mil långa Grotto Beach. Följ med på en valsafari (juni-december) eller en hajsafari. Besök Cape Aghulas, Afrikas sydligaste punkt där de två världshaven, Indiska oceanen och Atlanten möts. Läs mer om UPPLEV HERMANUS.

 

Garden Route

Det finns många spännande upplevelser längs Garden Route, vars natursköna kuststräcka sträcker sig från Heidelberg i väst till Storms River Mouth i öst, och från Indiska Oceanen i söder till toppen av bergskedjorna Outeniqua och Tsitsikamma i norr. Läs mer om UPPLEV GARDEN ROUTE.

 

Safari i Sydafrika

Boka en safari i Krugerparken, Greater Kruger nationalpark som ligger i provinserna Mpumalanga och Limpopo, i nordöstra Sydafrika. Nationalparken är Sydafrikas största nationalpark samt en av världens djurrikaste. I Greater Kruger park finns det många lodger/boenden i olika prisklasser som erbjuder fantastiska safariupplevelser.

Alternativt, upplev en spännande safari i någon av de privata naturreservaten i närheten av Kapstaden, i östra Kapprovinsen, i området norr om Durban i KwaZulu-Natal eller i Madikwe Game Reserve, i nordöstra Sydafrika.

Läs mer om UPPLEV SAFARI SYDAFRIKA.

 

FÖRSLAG PÅ FAMILJERESA, 12 DAGAR I SYDAFRIKA MED SAFARI

FAMILJERESA 1

Förslag på resplan:
Kapstaden 4 nätter
Franschhoek 2 nätter
Hermanus 2 nätter
Safari 3 nätter i Greater Krugerparken
FAMILJERESA 2

Förslag på resplan:
Kapstaden 3 nätter
Franschhoek 1 natt
Hermanus 2 nätter
Garden Route 3 nätter
Safari 2 nätter på Kariega Game Reserve