Cornellskop farm i Botriver. Foto: Jenny Korsén
Utflykt till Godahoppsudden. Foto: Brolin
Utsikt från Taffelberget, Kapstaden. Foto: Jenny Korsén
Struts från Oudsthoorn. Foto: Upplev Sydafrika
Leeu Estate poolområde i Franschhoek. Foto: Leeu Collection
Leeu Estate i Franschhoek. Foto: Leeu Collection
title 1

FAMILJERESOR

Upplev en spännande familjeresa i Sydafrika. Vackra vyer, förstklassiga viner och ”the Big 5”

Upplev en spännande familjeresa i Sydafrika. Vackra vyer, förstklassiga viner och ”the Big 5”

Sydafrika är ett land som erbjuder något för alla i familjen. Upplev en spännande familjeresa i vackra Kapprovinsen. Besök vingårdar, följ med på skattjakt, rid på struts och avsluta med en spännande safari med möjligheten att få se”the big 5″: lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard.

Förslag på städer och områden att besöka:

Börja resan med några dagar i en av världens vackraste städer, Kapstaden med Taffelberget, Green Point, Waterkant, V&A Waterfront, Kirstenbosch botaniska trädgård och Two Oceans Aquarium som är några av de fantastiska sevärdheter som staden erbjuder. Läs mer om UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN.

Staden Franschhoek – som på afrikaans betyder den franska kroken – är välkänd för tre goda ting: äta gott, dricka gott och sova gott. Staden lever definitivt upp till sitt rykte, beläget i en av världens vackraste vindalar. Följ med på en ”hop on hop off” tur med wine tram (vintåget) i Franschhoeks fantastiska vindal och testa det utsökta vinet på flera av de kända vingårdarna runt om i vindalen. Läs mer om UPPLEV VINDISTRIKTEN.

Hermanus är beläget i det unika och attraktiva området i Walker Bay som omges av hav, berg och milslånga vita stränder. Hermanus med dess storslagna natur är mest känt som bästa stället i världen att skåda valar från land. Promenera längs klipporna, ”The Path” och spana på valar, njut av de finaste stränderna i världen, bland dessa den två mil långa Grotto Beach. Följ med på en valsafari (juni-december) eller en vithajsafari. Besök Cape Aghulas, Afrikas sydligaste punkt där de två världshaven, Indiska oceanen och Atlanten möts. Läs mer om UPPLEV HERMANUS.

Det finns många spännande upplevelser längs Garden Route, vars natursköna kuststräcka sträcker sig från Heidelberg i väst till Storms River Mouth i öst, och från Indiska Oceanen i söder till toppen av bergskedjorna Outeniqua och Tsitsikamma i norr. Läs mer om UPPLEV GARDEN ROUTE.

Boka en safari i Krugerparken, Greater Kruger nationalpark som ligger i provinserna Mpumalanga och Limpopo, i nordöstra Sydafrika. Nationalparken är Sydafrikas största nationalpark samt en av världens djurrikaste. I Greater Kruger park finns det många lodger/boenden i olika prisklasser som erbjuder fantastiska safariupplevelser.

Alternativt, upplev en spännande safari längs Garden Route eller i området runt Port Elizabeth, i en privat, malariafri park. I området finns det många lodger/boenden i olika prisklasser.

Läs mer om UPPLEV SAFARI SYDAFRIKA.

FÖRSLAG PÅ FAMILJERESA, 12 DAGAR I SYDAFRIKA MED SAFARI

Tips: FAMILJERESOR 1
Tips: FAMILJERESOR 2
UPPLEV HERMANUS - Läs mer!
UPPLEV KAPSTADEN & KAPHALVÖN - Läs mer!
UPPLEV VINDISTRIKTEN - Läs mer!
UPPLEV GARDEN ROUTE & ROUTE 62 - Läs mer!
SAFARI SYDAFRIKA - Läs mer!
RUNDRESA NAMIBIA - Läs mer!
SAFARI BOTSWANA - Läs mer!
SAFARI ZAMBIA - Läs mer!
SOL OCH BAD - Läs mer!